Ζωγράφισε τη ζωή σου!

2020-10-19

Τι όμορφη που μπορείς να ζωγραφίσεις την ζωή. Φτάνει να το θες...  Φτάνει να είναι κάποιος εκεί σε αυτό σου το ταξίδι να σου υπενθυμίζει την ομορφιά του προορισμού και τον στόχο σου! Τα χρώματα που βάζεις στην ζωγραφιά της ζωής σου, χρώματα ευτυχίας, χαράς, κατανόησης, αποδοχής, χρώματα έντονα και ζωηρά! 

Τι όμορφη που μπορείς να ζωγραφίσεις την ζωή σου! Διάλεξε πινέλα, οπτικές γωνίες, αρχικό σχέδιο και γέμισε τις ατέλειες με αγάπη και ευγνωμοσύνη. Άσε την ζωή σου να κυλήσει αρμονικά, ελεύθερα, αστεία! Αναζωογόνησε τον εαυτό σου με το να εκπληρώνεις τις ανάγκες σου! Ζήσε ελεύθερος από σκέψεις ανούσιες, κουβέντες αυτούσιες, γυμνά σκηνικά... Νιώσε τον έρωτα καθημερινά σε κάθε τι.... Δυνατά! Μαγικά!!! 

Και τι δεν θα 'δινα να γινόμουν παιδί ξανά! Γίνε παιδί και φτιάξε τον κόσμο σου όπως εσύ μόνο τον θέλεις! Χωρίς όρια, χωρίς περιορισμούς. Ζωγράφισε τον! Παίξε με την ζωή σου... ρίσκαρε!Χτύπα... Πέσε... Ξανασήκω και αν χρειαστεί κλάψε! Όπως έπαιζες παιδί. Χρωμάτισε την ζωή σου όπως ζωγράφιζες παιδί... Θυμήσου εκείνα τα συναισθήματα και το ποσό δυνατά ήταν! Τα παιδιά... Ψυχές καθαρές... άγραφες σελίδες... Τι χρειαζόσουν σαν παιδί για να είσαι ευτυχισμένο; Σημασία... Αγάπη... Απαντήσεις... Παιχνίδι... Ευαίσθητο και εύθραυστο όπως είσαι, πρόσεχε! Γόνε φανταστικός αρχιτέκτονας του δικού σου όμορφου κόσμου, ζωγράφισε τον και ομόρφυνε τον με την παρουσία σου! Μπορείς!!! Τα φιλιά και την αγάπη μου!

Ηλιάνα Τέγου

-BSc Συμβουλευτική & Ψυχολογία 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.