Το τελευταίο τάνγκο!

2019-02-18

Και τι είναι ο έρωτας τελικά; Ένα τάνγκο.  Ένα θλιμμένο και αισθησιακό τάνγκο.  Δίχως αρχή, δίχως τέλος. Κι εμείς τα θύματα του.

Βρεθήκαμε για μια στιγμή, στον ίδιο χώρο, τα αθώα μας χρόνια... Κοιτούσαμε και οι δύο αδιάφορα τριγύρω μας... Και τότε, τα βλέμματα μας συναντήθηκαν και οι δυό καρδιές χτύπησαν. Καθόμουν και περίμενα με κομμένη την ανάσα για μιά σου κίνηση. Μα εσύ έμεινες να με κοιτάς από μακριά... Και ήταν η απόσταση τόσο μικρή.. 

Ξαφνικά σε χάνω απ'το οπτικό μου πεδίο κι ένα χέρι απλώθηκε μπροστά μου... Σηκώνω τα μάτια μα, δεν βρήκαν τα δικά σου. Ρομαντικές φιγούρες γέμισαν την πίστα... Κι όσο κι αν ήθελα να χαθώ στην αγκαλιά του άλλου, το βλέμμα μου αναζητούσε συνεχώς το δικό σου... Κι όσο στροβιλιζόμουν με τον ρυθμό της μουσικής, τόσο ο χρόνος με λύγιζε...

Με 'ριχνε κάθε φορά και σε άλλη αγκαλιά αλλά, καμία δεν ήταν η δική σου... Κάθε βήμα, με οδηγούσε όλο και πιο μακριά σου... Αλλά σε κάθε χορό, μόνη περπατούσα... Γιατί η φωτιά δεν υπήρχε ούτε στην πίστα, ούτε στις αγκαλιές... Υπήρχε μέσα μου. Να καίει την καρδιά μου, την ψυχή μου...

Γιατί όσο κι αν ο καιρός μας πολέμησε, όσο κι αν σε άλλες αγκαλιές μας έριξε, θα μας φέρει μαζί ξανά. Γιατί το τάνγκο, είναι ο χορός μας. Γιατί το τάνγκο, είμαστε εμείς.

Στέλλα Κ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.

Τι όμορφη που μπορείς να ζωγραφίσεις την ζωή. Φτάνει να το θες... Φτάνει να είναι κάποιος εκεί σε αυτό σου το ταξίδι να σου υπενθυμίζει την ομορφιά του προορισμού και τον στόχο σου! Τα χρώματα που βάζεις στην ζωγραφιά της ζωής σου, χρώματα ευτυχίας, χαράς, κατανόησης, αποδοχής, χρώματα έντονα και ζωηρά!