Το ταξίδι για την ανακάλυψη της Ιθάκης...

2019-12-19
Ζηλεύω την Ιθάκη σου. Όλα αυτά που έχεις κατακτήσει με κόπο και χρόνο πολύ. Τη ζήλευα, χωρίς να τη φθονώ, αλλά προσπαθώντας να απαθανατίσω αυτή τη δίψα σου για ζωή, το πάθος σου για να καταφέρεις όλα όσα βάζεις στόχο. Ταξίδευα και σεργιανούσα για χρόνια στις σκέψεις του παρανοϊκού μου μυαλού, να κατακτήσω έστω κάτι από το πείσμα σου. Εσύ πορεύτηκες σε πείσμα αυτού του κόσμου και παρακούγοντας τις γνώμες του. Κι εγώ πάντα σιωπηλή σου θαυμαστής, τρωτή και δεινή για σου δείξω πως νιώθω. Άφηνα στα μάτια μου το φορτίο της αποκάλυψης, κι εκείνα πρόθυμα πάντα έλαμπαν όταν σε κοιτούσαν. Δε σου έφερα ποτέ δώρα ή λουλούδια για να σε κολακεύσω, μόνο τα μάτια μου άφηνα ατελείωτα να σου μιλούν. Μήπως με ακούσεις την τρελή και με προσέξεις, ανάμεσα στα πλήθη και τη λήθη των ετών.

☞Τα μάτια, αυτές οι σιωπηλές γλώσσες της αγάπης. -Μιγκέλ Θερβάντες

Νένα Ε.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.