Το σώμα σου, ο ναός της ψυχής σου!

2018-06-24

Ζούμε σε μία εποχή που μας απασχολεί τόσο πολύ η εξωτερική μας εμφανίση, το σώμα μας ιδιαίτερα. Διαρκώς παλέυουμε να αποκτήσουμε την σιλουέτα που επιθυμούμε και ζηλέυουμε εκείνες που θεωρούμε πως έχουν τις τέλειες αναλογίες. Υπάρχει όμως το ιδανικό σώμα;! Υπάρχει όντως αυτό το σώμα που τόσο λαχταρούμε; 

Η απάντηση είναι όχι! Όλα αυτά τα μοντέλα που διαφημίζονται στην τηλεόραση και μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν θα μπορούσαμε και 'μεις να δείχνουμε έτσι μια μέρα, είναι όλα μια αυταπάτη. Είναι καιρός λοιπόν να γκρεμίσουμε αυτά τα στερεοτύπα και να δημιουργήσουμε καινούρια. Πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε το σώμα μας με τις αναλογίες που έχει και αν επιθυμούμε να το βελτιώσουμε θα το κάνουμε γιατί εμείς το επιθυμούμε όχι γιατι μας το επιβάλλει κάποιος. Θα το κάνουμε μόνο για να νιώσουμε εμείς καλύτερα, είτε διότι εμείς επιθυμούμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτελέσμα. Αλλά δεν σημαίνει πως θα το αλλοιώσουμε. 

Το σώμα μας είναι η κατοικία της ψυχή μας. Πρέπει να μάθουμε να το αγαπάμε και να το φροντίζουμε. Το κάθε σώμα είναι ξεχωριστό και υπέροχο με την δική του ομορφιά και υποστάση. Δεν χρειάζεται να βάζουμε ταμπέλες και να νιώθουμε ανασφάλεια. Να έχουμε την αυτοπεποίθηση να νιώθουμε άνετα και να το δείχνουμε προς τα έξω. Δεν θα πετύχουμε τίποτα με το να έχουμε μια αρνητική στάση, διότι δεν πρόκεται να αλλάξει τίποτα, αντιθέτα πρέπει να μάθουμε να αναδεικνύουμε τα δυνατά μας σημεία και να επιμένουμε σε αυτά. Ολοι μας επιθυμούμε να αλλάξουμε κατι πάνω μας. Ολοι μας θα θέλαμε ομορφότερο πρόσωπο ή πιο γυμνασμένο σώμα ή στις γυναίκες για παραδείγμα μεγαλύτερο στήθος... 

Το θέμα είναι να λατρέψουμε το σώμα μας και ας μην τα έχουμε όλα αυτά. Εστίαζουμε στα σημεία που μας ξεχωρίζουν και μαθαινούμε και στους άλλους να επικεντρώνονται σε αυτά. Γιατί για να μας αγαπήσουν για αυτό που είμαστε, πρέπει πρώτα να το κάνουμε εμείς και να το δείχνουμε αυτό με τη συμπεριφορά μας. Το κάθε σώμα από μόνο του είναι υπέροχο και μοναδικό, γιατί το σώμα μας είναι ο ναός, το καταφύγιο της ψυχής μας και πρέπει να το φροντίζουμε και να το αγαπάμε!

Mar


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.