Το πρώτο ραντεβού...

2019-03-01

Τα ραντεβού είναι μια συνάντηση δυο τυχαίων ατόμων, που τυχαία βρέθηκαν μπροστά, τυχαία γνωρίστηκαν και τυχαία ανακαλύπτουν ο ένας τις πτυχές του χαρακτήρα του άλλου. Είναι θα έλεγε κανείς, ένας ευχαρίστος τρόπος να κοινωνικοποιείσαι. Άσχετα όμως με το πόσα άτομα θα γνωρίσεις, πάντα υπάρχει αυτός ο φόβος μέσα σου, αυτή η αμηχανία για το πρόσωπο που θα συναντήσεις. Είναι αυτό το περιέργο συναίσθημα που σε διακατέχει όλο αυτό το διαστήμα μέχρι να βρεθείτε και διάφορα ερωτήματα διατυπώνονται στο μυαλό σου. Τι άνθρωπος είναι... Θα του αφήσεις καλη εντύπωση; Θα μπορέσεις να κάνεις μια επικοδομητική συζητηση μαζι του, θα κυλήσει ομαλά η βραδιά ή  θα είναι μια πλήρης αποτυχία;;;

Ξοδεύεις άπειρο χρόνο στο να σκεφτείς ένα σύνολο με το οποίο να μπορείς να τον εντυπωσιάσεις. Περιποιείσαι με τις ώρες και εστιάζεις ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρια, γιατί πρέπει να είσαι τέλεια. Όλα πρέπει να πάνε τέλεια, σύμφωνα με το σχέδιο σου! Όλοι μας πιστέυω αντιδράμε κατά αυτόν τον τρόπο, διότι ενθουσιαζόμαστε πάντα όταν θα γνωρίσουμε κάποιον ο οποίος μας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον. Ακόμα και οι πιο ψυχραίμοι, που θεωρούμε τον εαυτό μας αρκετά πειθαρχημένο, μερικές φορές λυγίζουμε και παθαίνουμε τρακ.

Είναι απόλυτο φυσιολογικό να νιώθουμε έτσι καθώς θα θέλαμε με κάθε τρόπο να προκαλέσουμε θαυμασμό στα άτομα που θέλουμε να γνωρίσουμε. Εκτός όμως από αυτά τα αναμείκτα συναίσθηματα έρχονται και αυτά που σου προκαλούν ευχαρίστηση. Νιώθεις ανανεωμένος και αναζωογονημένος. Ανυπομονείς για την ώρα που θα τον δεις και απλα μέσα σου ελπίζεις να είναι ενδιαφέρουσα η συνάντηση. 

Ξέρεις πως κάθε γνωριμία είναι μια νέα εμπειρία και βρίσκεις το θάρρος κα την τόλμη να ρισκάρεις. Μόνο άμα ρισκάρεις θα έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Μόνοι όσοι είναι τολμηροί και ρισκάρουν πετυχαίνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, είτε αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις, είτε γενικότερα στην ζωή. Πώς άλλωστε θα βρεις τον άνθρωπο σου; Δεν γίνεται να έρθει ουρανοκατέβατος! 

Δεν είναι δεδομένο πως κάθε άνθρωπος που θα γνωρίσεις, κάθε γνωριμία που θα κάνεις, θα έχει νόημα ή θα σου προσφέρει απαραίτητα κάτι καλό ή κακό, άλλωστε όλα είναι μέρος της ζωής. Δεν θα πρέπε εξαρχής άλλωστε αυτό να είναι το κίνητρο όταν κάνεις γνωριμία, δηλαδή με κάποιον απλά να αποσκοπήσεις κάτι. 

Γι' αυτό λοιπόν και το πρώτο ραντεβού να είναι και το εκατοστό απλά απολαύσε το όσο μπορείς. Εστίασε στο να γνωρίσεις όσο περισσότερο μπορείς τον άνθρωπο δίπλα σου. Να του εκφράσεις όσα περισσότερα πράγματα μπορείς για τον εαυτό σου, στοιχεία του χαρακτήρα σου και να τα δεις όλα σαν μια ευχάριστη εμπειρία και μόνο έτσι στην κυριολεξία θα είναι ένα σπουδαίο ραντεβού. Αν δεις την γνωριμία από την αρχή με αυτή την οπτική γωνία και χαλαρώσεις και έχεις μια σιγουριά, αυτή η σιγουριά θα μεταφερθεί και στον άνθρωπο δίπλα σου και δεν υπάρχει περιπτώση να μην εντυπωσιαστεί!!!

Μαρινέλα Σ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.