Τι είναι φιλία;

2018-07-08

Φιλία μια λέξη τόσο δυνατή και σημαντική. Χωρίς τους φίλους μας δε θα μπορούσαμε να πορευόμασταν στην ζωή. Ο ανθρώπος έχει δημιουργηθεί να κοινωνικοποιείται και να περιστρέφεται από άλλα ανθρώπινα όντα, αλλιώς δεν θα μπορούσε να επιβιώσει. Στις μέρες μας όμως τείνουμε να αλλοιώσουμε την σημασία αυτής της λέξης δίνοντας την ταμπέλα του «φίλου» στον κάθε άνθρωπο που γνωρίζουμε στην ζωή. Δεν είναι έτσι όμως! Γι' αυτό οι άνθρωποι που γνωρίζουμε στην ζωή χωρίζονται σε κατηγορίες. 

Υπάρχουν οι κοινοί γνωστοί με τους οποίους θα ανταλλάξεις κάποιες κουβέντες και κάποιες απόψεις, θα μοιραστείς κάποιες συζητήσεις άλλα μέχρι εκεί. Δεν θα συνεχιστεί παραπάνω δίοτι αυτή είναι η ιδιότητα τους. Να μαθαίνεις νέες απόψεις και γνώμες να κάνεις ένα διάλλειμα από την καθημερινότητα και γενικώς να γνωρίζεις καινουργίες προσωπικότητες και να σχηματίζεις και εσυ τις δικές σου απόψεις. Είναι εκείνοι οι οποίοι μας βοηθούν να γνωρίζουμε ώστε να μπορούμε να επιλέξουμε ποιους ανθρώπους θα έχουμε δίπλα μας. 

Και φυσικά υπάρχουν και οι φίλοι. Εκείνα τα άτομα που θεωρείς δικούς σου ανθρώπους. Εκείνα τα άτομα τα οποία δείχνεις τον αληθινό σου εαυτό και δεν σε απασχολεί το αν θα σε κρίνουν διότι ένας φίλος σε δέχεται όπως είσαι και αν κάτι τον ενοχλεί θα στο αποκαλύψει και θα προσπαθήσει να σε συμβουλέψει. Αλλά ο ρόλος τους φίλου δεν είναι ο ρόλος του δασκάλου. 

Ο φίλος είναι το άτομο που εμπιστέυεσαι πιο πολύ στην ζωή, ακόμα και την δική σου ζωή. Είναι το ατόμο που θα γνωρίζει τα πιο σκοτεινά σου μυστικά τις πιο σκοτεινές πτυχές του εαυτού σου και όμως θα είναι δίπλα σου να σε υποστηρίζει και να παλέυει για σένα. Στον φίλο δεν χρειάζεται να κρύβεσαι ή να σκέφτεσαι πως πρέπει να συμπεριφέρεσαι. Είσαι απόλυτα αληθινός και πραγματικός και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να υπάρχει σε μια φιλία. Η ειλικρίνεια είναι σημαντική σε μία φιλία ώστε να κρατήσει και να γίνει δυνατή. Πώς να σε εμπιστευτεί ο άνθρωπος απέναντί σου αν δεν του αφεθείς και δείξεις τον αληθινό σου εαυτό χωρις να χρειαστεί να πλάσεις ένα άλλο πρόσωπο ώστε να γίνεις συμπαθείς; 

Θα ήταν σωστό λοιπόν να μην δημιουργούμε αυταπάτες και να ξεχωρίζουμε στην ζωή μας ποιοι είναι οι γνωστοί και ποιοι οι πραγματικοί μας φίλοι ώστε να μπορούμε να έχουμε μια ήρεμη ζωή διότι όταν πολλές φορές περιστρέφεσαι από πολλούς ανθρώπους δεν γνωρίζεις ποίοι είναι αληθίνοι και ποίοι όχι. Να επιλέγεται δίπλα σας μόνο εκείνους που σας γεμίζουν χαρά και ωραίες ευχαριστές και χαμογελαστές στιγμές οι υπόλοιποι είναι απλά περιττοί και αναλώσιμοι.

Mar


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Τι όμορφη που μπορείς να ζωγραφίσεις την ζωή. Φτάνει να το θες... Φτάνει να είναι κάποιος εκεί σε αυτό σου το ταξίδι να σου υπενθυμίζει την ομορφιά του προορισμού και τον στόχο σου! Τα χρώματα που βάζεις στην ζωγραφιά της ζωής σου, χρώματα ευτυχίας, χαράς, κατανόησης, αποδοχής, χρώματα έντονα και ζωηρά!

Μα νερό να γίνονταν και ανάμεσα από τα δάχτυλα σου να έβρισκαν διέξοδο που το κακό; Τα χέρια σου μια φορά θα τα μούσκευες... θα ένιωθες την γλυκιά δροσιά της προσπάθειας στα ακροδάχτυλά σου... θα σου κόβονταν η ανάσα και εκεί που θα νόμιζες ότι αναπνοή δεν μπορείς να πάρεις και πως ήρθε η ώρα να πεθάνεις...
Αέρας...

Πώς να σου κρυφτώ; Με διαβάζεις σαν ανοιχτό βιβλίο ήδη από την αρχή μας... Ξέρεις πάντα τι να μου πεις και ποια λόγια θα χρησιμοποιήσεις. Έχεις το κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες στην ψυχή, τη σκέψη και στο υποσυνείδητο μου κι αυτό σου το εμπιστεύτηκα εγώ.