Θάρρος, τόλμη και γοητεία!

2019-06-07

Θέλεις. Το ξέρεις ότι θέλεις. Θάρρος όμως; Έχεις; Πόσες φορές γυρνάει στο μυαλό σου τα βράδια; Πόσες φορές ψάχνεις τρόπους για να την πλησιάσεις αλλά εν τέλη δεν κάνεις τίποτα κι απλά το αφήνεις στο φλου γιατί δεν έχεις το θάρρος; 

Θα σου πω εγώ. Κάθε μέρα, κάθε νύχτα, κάθε δευτερόλεπτο που περνάει. Σε κυριεύει η ανασφάλεια και το άγχος και μόνο στην ιδέα ότι θα την πλησιάσεις και θα της πεις ένα ''γεια σου''. Σκέφτεσαι πως μόλις θα πέσει το βλέμμα της επάνω σου θα χάσεις τα λόγια σου, θα σου πέσουν όλα από τα χέρια και θα λιποθυμήσεις. Δεν είναι τίποτα. Η αίσθηση της ανασφάλειας μόνο. Λίγο - πολύ όλοι το έχουμε πάθει. Αυτό που αλλάζει όμως στον κάθε άνθρωπο είναι το θάρρος που έχει. 

Ξέρω, δεν είναι εύκολο. Αλλά αν δεν παίξεις, πώς θα ξέρεις αν κερδίσεις ή αν χάσεις; Ξημέρωσε μία νέα ημέρα. Καιρός να πάρεις την μεγάλη απόφαση. Μίλα, δεν είναι κακό. Πλησίασε τον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει με όμορφο τρόπο. Ρώτα τον πως πήγε η μέρα του, κάνε μια πρόταση για έναν καφέ, για ένα σινεμά... Δείξε το ενδιαφέρον σου. Ο άλλος δεν είναι μέντιουμ να μαντέψει ότι εσύ ενδιαφέρεσαι γι ́αυτόν αν δεν εκδηλώσεις έστω κάποιο μικρό σημάδι.

Γνώρισε τον. Τι πιο όμορφο; Δεν υπάρχει πιο ωραίο στάδιο από τη γνωριμία. Μάθε τι του αρέσει, πώς πίνει τον καφέ του, τι παγωτό προτιμάει, πώς του αρέσει να περνάει την ελεύθερη ώρα του... Και καθώς περνάει ο καιρός τις παραξενιές του, τι τον πειράζει, τι απεχθάνεται, με τι γίνεται έξαλλος... Όσο περνάει ο καιρός και γνωρίζεστε θα βλέπεις ότι αυτό που έχετε θα έχει δημιουργήσει μία εξέλιξη. Καλή ή κακή, μόνο αν τολμήσεις θα μάθεις.

Είναι μεγάλη αρετή η τόλμη και το θάρρος στον άνθρωπο. Όταν τολμάς κερδίζεις πολλά. Ή χάνεις άλλα τόσα. Δεν μπορείς να ξέρεις. Αλλά και να χάσεις πάλι θα έχεις κερδίσει. Θα κερδίσεις την ικανοποίηση ότι εσύ προσπάθησες κι ας μην βγήκε όπως το ήθελες. Αλλιώς κάθεσαι μόνος με τις σκέψεις σου να σε βασανίζει το ''αν''. Τι θα γινόταν αν είχες πει αυτό, τι θα γινόταν αν είχες κάνει το άλλο. Είναι κρίμα.

Δεν χρειάζεται κάτι φοβερό για να πετύχεις στη ζωή σου και να αποκτήσεις αυτό που θες. Το μόνο που χρειάζεται είναι δύο δευτερόλεπτα θάρρους. Η απόφαση είναι δική σου.

Μαρίζα Σκάκια


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.