Τεχνολογία και νέα γενιά: Internet και επιρροή.

2019-12-27

2020. Ένας αριθμός που από μόνος του λέει πολλά. Πόση εμπειρία. Πόση δύναμη και ταυτόχρονα μια φρέσκια δυναμική αρμονία ξεδιπλώνεται στα πόδια μας... Ναι όλα αυτά τα λέει αυτός ο αριθμός.

Γνωρίζοντας ότι όλα προέρχονται από τις επιστήμες και τους αριθμούς, την τεχνολογία και την πρόοδο, εμπνευσμένα, κομμένα και ραμμένα στα μέτρα κάθε καινούριου μοντέλου της εποχής, μπορούμε να φανταστούμε όλοι πόσο μεγάλη επιρροή έχει η τεχνολογία και το μάρκετινγκ στη νέα γενιά.

Το νέο μοντέλο της νέας γενιάς μας λοιπόν... Εκεί κατατάσσουμε κάθε ανοιχτόμυαλο νέο που εξελίσσεται και μαθαίνει να ζει την ζωή του με βάση νέες αξίες νέα πρότυπα και ερεθίσματα. Καινούριες αντιλήψεις, ελεύθερες από κάθε στερεότυπο και προκατάληψη. Νέες τεχνολογίες, καινοτομίες και τρόποι οικονομικού κέρδους που φτάνουν να ξεπερνούν κάθε επιχειρησιακό και ζωτικό παρελθόν. 

Οι εικόνες που συναντάμε καθημερινά και υποσυνείδητα, εικόνες που κυριαρχούν το μυαλό και τον τρόπο που σκεφτόμαστε, δεν μας δίνουν άλλη επιλογή από την πρόοδο. Το internet και η τεχνολογία ευρύτερα μας ωθούν να σκεφτόμαστε τα πάντα περισσότερο. Να αναλύουμε... Nα νιώθουμε πιο πολλά... Nα ψαχνόμαστε με το καθετί που μας τραβάει το ενδιαφέρον, μπαίνοντας στη διαδικασία οικειότητας και προσαρμογής, στοn καινούριο τρόπο σκέψης που καλείται να ενστερνιστεί η κοινωνία μας.

Εκεί κάπου μέσα λοιπόν σε όλα αυτά είμαστε κ εμείς. Λίγο χαμένοι και φοβισμένοι. Κάπως αποσβολωμένοι και αποσυντονισμένοι, προσπαθούμε να δεχθούμε κάθε ερέθισμα και να αντιδράσουμε με σύνεση και καθώς πρέπει. Φιλική συμβουλή: να εκμεταλλευτούμε ό,τι μαθαίνουμε μόνο προς όφελός μας. Να είμαστε δεκτικοί με ανοιχτά μάτια κι αυτιά στο καινούριο, στο νέο, στο απροσδόκητο...

Ετοιμαστείτε φίλοι μου! Κάτι καινούριο έρχεται. Η ζωή αλλάζει. Άλλαξε και την δική σου, μόνο πρόσεχε μην χάσεις την αξιοπρέπεια και το κύρος σου. Να έχουμε όλοι μια αριστουργηματική χρονιά, γεμάτη θετικές εκπλήξεις και πρόοδο. Να είμαστε όλοι δυνατοί και σίγουροι για τον ανώτερο εαυτό μας και τις δυνατότητες του!

Ευτυχισμένο το 2020!

Ηλιάνα Τέγου

-BSc Συμβουλευτική & Ψυχολογία 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.