Στις νίκες!

2019-09-20

Κάθε μέρα παλεύεις, αγωνίζεσαι από το πρωί που θα πιεις τον καφέ σου, μέχρι το βράδυ που θα γυρίσεις σπίτι. Αγωνίζεσαι, νικάς, πετυχαίνεις πράγματα, αλλά κρατιέσαι στα στραβά και τα ανάποδα της ημέρας και εκεί μένεις και αυτά σε λυγίζουν και σε καταβάλλουν.

Γιατί όμως να μην μείνεις σε αυτά που μπορείς και πετυχαίνεις; Σε αυτά που σε ανεβάζουν. Αυτά που σου υπενθυμίζουν ποιος είσαι, τι είσαι ικανός να κάνεις, ποιες προκλήσεις κατάφερες να ξεπεράσεις, ποιες φοβίες. Αυτά που, άλλες φορές, δεν δίνεις τόση αξία και σημασία γιατί τα θεωρείς δεδομένα που κάνει ''όλος ο κόσμος''. Όλος ο κόσμος, όμως, δεν μπορεί να κάνει αυτά που κάνεις εσύ, αλλά ούτε και το ανάποδο. Και είναι τόσα πολλά που μπορείς να κάνεις.Τόσα πολλά που μπορείς να τα θεωρήσεις επιτυχίες ή αν θέλεις, νίκες.

1η νίκη: Ξυπνάς και είσαι υγιής και δυνατός. 

2η νίκη: Μπορείς να πάρεις το αμάξι και vα πας στη δουλειά σου, που άλλοτε έπαιρνες ταξί ή λεωφορείο. 

3η νίκη: Μαγειρεύεις φαγητό που δεν έχεις ξανά μαγειρέψει... Και δεν σταματάει το μέτρημα... 

Τόσες πολλές επιτυχίες, τόσες πολλές διακρίσεις που ούτε και εσύ θυμάσαι πια. Μικρές, μεγάλες, όλες εκεί να σου δίνουν δύναμη και πυγμή για να συνεχίσεις. Όλες εκεί σε μια λίστα ζωής. Στις νίκες σου λοιπόν..... και σε άλλες που θα έρθουν...

Nick


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.