Σκωτσέζικο ντουζ!!!

2019-06-21

Το έχεις σκεφτεί και εσύ και το ξέρω, δεν χρειάζεται να μου το πεις. Έχει περάσει άπειρες φορές από το μυαλό σου το τι έχει μέσα στο κεφάλι του αυτός ο άνθρωπος. Πώς σκέφτεται, γιατί
φέρεται μ'αυτόν τον κυκλοθυμικό τρόπο και το μόνο που καταφέρνει είναι να σου καίει τα εγκεφαλικά σου κύτταρα μέρα με τη μέρα και πιο πολύ. Να προσπαθείς να τον ψυχολογήσεις και το μόνο αποτέλεσμα που βλέπεις είναι να κοντεύει το μυαλό σου να εκραγεί. 

Μην ανησυχείς όμως. Κι αυτός αυτό θέλει να καταφέρει, κι απ'ότι φαίνεται το πετυχαίνει με απόλυτη επιτυχία. Βγαίνετε λίγο ή αρκετό καιρό ή μπορεί και καθόλου. Ίσως έχετε απλά έντονη επικοινωνία, δεν έχει και τόση σημασία. Δεν μπορείς να καταλάβεις τι ακριβώς θέλει από σένα όμως κι αυτό είναι που σε τρελαίνει. Τα σημάδια που σου δίνει είναι μπερδεμένα και αδιευκρίνιστα κι εσύ για να μην δείξεις ότι καίγεσαι αφήνεις τα πράγματα ως έχουν χωρίς να ζητήσεις ξεκαθάρισμα της κατάστασης. Σήμερα μπορεί να μιλάτε όλη μέρα κι αύριο να εξαφανιστεί και να μην απαντάει καν. Την επόμενη βγαίνετε μέχρι το ξημέρωμα μιλώντας ακόμη και για τα πιο ανούσια θέματα περπατώντας ρομαντικά κάτω από το φως του φεγγαριού αγνοώντας τα πάντα και ύστερα μπορεί απλά να μην σηκώνει το τηλέφωνο για τις επόμενες 2-3 μέρες. Συχνό φαινόμενο όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται.

Ο καιρός περνάει και σιγά - σιγά, αυτή η στάσιμη κατάσταστη έχει κυριέυσει στην καθημερινότητά σου κι εσύ ακόμα δεν έχεις κάνει κάτι γι'αυτό. Δεν θα μπορούσες να μπλέξεις σε πιο ψυχοφθόρα φάση νομίζω. Επιπροσθέτως, εννοείται πως μέσα στο διάστημα που συμβαίνει όλο αυτό εσύ κάθε μέρα καίγεσαι όλο και περισσότερο. Εώς πότε πιστεύεις ότι θα κρατήσει όλο αυτό; Από σένα εξαρτάται φυσικά.

Ο άλλος μπορεί να το κάνει αυτό κυριολεκτικά για πάντα. Να
σε βλέπει να λιώνεις κι αυτός απλά να αδιαφορεί και να σε παίζει. Ειλικρινά, δεν μπορείς να φανταστείς πόση ευχαρίστηση του δίνεις. Αναρωτιέσαι γιατί κι ακόμα δεν έχεις καταλάβει; Εδώ λοιπόν έχουμε την εμφανή περίπτωση του σκοτσέζικου ντουζ. Σίγουρα δεν το ακούς πρώτη φορά. Είναι αυτή η κατηγορία ανθρώπων με τεράστια ανασφάλεια. Είναι αυτός που ποτέ κανείς δεν έχει ασχοληθεί μαζί του όσο εσύ, δεν δίνει δεκάρα στην ουσία για σένα, απλά έχει καταλάβει
ότι τον θες και προσπαθεί να σε κάνει να ασχολείσαι μαζί του για να αισθάνεται το ενδιαφέρον σου. Εκείνος απλά το παίζει σε στυλ ''κιουτ'' και ότι σου χαζομιλάει ίσα - ίσα έτσι για να έχεις και εσύ την αίσθηση πως σου εκδηλώνει κάποιο ενδιαφέρον και να τρέφεις ελπίδες πως κάτι παραπάνω μπορεί και να συμβεί μεταξύ σας. 

Δεν πρόκειται όμως, ο μόνος του στόχος είναι να σε κρατάει ενεργό στο να ασχολείσαι μαζί του. Να σε βλέπει να νοιάζεσαι κι από πίσω σου να γελάει. Αν υπήρχε έστω λίγη καλή πρόθεση από μέρους του θα ήταν ειλικρινής εξ αρχής μαζί σου και δεν θα σε άφηνε στην άγνοια να νομίζεις άλλα ντάλα της παρασκευής το γάλα, ούτε θα το επιδίωκε να συμβεί αυτό.

Οι άνθρωποι -σε γενικές γραμμές- έχουμε ένα θέμα με την ειλικρίνεια. Όλοι την αποζητάμε και παραπονιόμαστε συνεχώς το πόοοσο δυσεύρετη είναι σ'αυτή την κοινωνία, παρόλα αυτά σχεδόν πάντα όταν πρόκειται για προσωπικά μας θέματα ξεχνάμε και φιλοσοφίες και όλα κι απλά γινόμαστε ένα με τη μάζα. Το παιχνίδι είναι δικό σου, μην αφήνεις κανέναν να σε κάνει παιχνιδάκι του. Παίξε έξυπνα και να
είσαι σίγουρος, η νίκη είναι δική σου.

Μαρίζα Σκάκια


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.