Σημασία έχει να διεκδικείς αυτά που θες!

2018-09-23

Έχουμε γεμίσει ένα κόσμο που ο καθένας καταπιέζει τις επιθυμίες του. Καθημερινά γύρω σου βλέπεις ανθρώπους με τσαλαπατημένα όνειρα και γεμάτους απαισιοδοξία και απωθημένα. Στην προσπάθεια μας να ευχαριστήσουμε τους άλλους αφήνουμε στην άκρη τα δικά μας «θέλω». Πρέπει να παλεύουμε για ό,τι μας δίνει ευχαρίστηση και να μην αφήνουμε συνεχώς στην απ' έξω δικές μας απολαύσεις για να δίνουμε μόνο ευχαρίστηση στους άλλους. Αν δεν ενδιαφερθούμε εμείς οι ίδιοι για τις δικές μας επιθυμίες, τότε ποιος περιμένουμε να το κάνει για μας;

Ακόμα και σε απλά πράγματα καθημερινά δεν θα πρέπει να υποχωρούμε μονίμως φοβούμενοι μην χάσουμε ανθρώπους από κοντά μας και εμπλουτίζοντας τον ίδιο μας τον εαυτό με αρνητικά συναισθήματα. Το μόνο που καταφέρνουμε με αυτό τον τρόπο είναι να γεμίζουμε απαισιοδοξία και να χάνουμε τη πίστη στον εαυτό μας. Πρέπει να διεκδικούμε τα όσα θέλουμε και μας ευχαριστούν. Η δική μας ευχαρίστηση θα δημιουργεί θετικά συναισθήματα και στους δικούς μας ανθρώπους.

Οι άνθρωποι που μας αγαπούν πραγματικά είναι σε θέση να σεβαστούν τις δικές μας ανάγκες και επιθυμίες. Αν δεν είναι σε θέση να υποχωρήσουν και να τις σεβαστούν, σημαίνει πως κρύβουν εγωισμό και δεν μας εκτιμούν πραγματικά. Οι άνθρωποι που μας εκτιμούν αληθινά θα είναι πάντα εκεί για μας ασχέτως των επιλογών μας. Δεν γίνεται μονίμως να πράττουμε με κριτήριο ό,τι ευχαριστεί τους άλλους. Σαφώς και θα πρέπει να σεβόμαστε τις ανάγκες των άλλων, αλλά δεν θα πρέπει να παραμερίζουμε συνεχώς τις δικές μας.

Εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να σχεδιάσουμε τη ζωή που ονειρευόμαστε και να πραγματοποιήσουμε τις επιθυμίες μας. Μπορεί να φτάσει η στιγμή που θα είναι πια αργά και τότε θα καταφέρουμε να γεμίσουμε απωθημένα που θα μας γεμίζουν με αρνητισμό για την υπόλοιπη ζωή μας. Οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες μας θα βγαίνουν στην επιφάνεια και θα μας γεμίζουν με θλίψη.

Εξάλλου ο καθένας μας έχει μια ζωή μοναδική, η οποία είναι γεμάτη λάθη και απογοητεύσεις... Σημασία έχει να μην το βάζουμε κάτω και να παλεύουμε πάντα να βρίσκουμε αυτά που μας ευχαριστούν μέσα στην ίδια τη ζωή. Πρέπει να βρίσκουμε τη δύναμη να θέτουμε νέους στόχους και να παλεύουμε να τους υλοποιήσουμε. Δεν είναι πάντα εύκολο όμως αξίζει τον κόπο. Η ζωή είναι πολύ μικρή και πρέπει να φροντίσουμε να είναι όμορφη. Μέχρι το επόμενο άρθρο μου να είστε όλοι καλά και να κυνηγάτε με ζήλο όσα αγαπάτε!!!

Παρασκευή Κ.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.