Σαν το καλοκαίρι...καμία εποχή!

2018-06-17

Όλοι είμαστε λάτρεις των διακοπών, της θάλασσας, του ξενυχτιού και της διασκέδασης και ποια άλλη εποχή μας τα προσφέρει αυτά απλόχερα, εκτός από το καλοκαίρι; Το δέρμα σκουραίνει, τα μαλλιά ανοίγουν, ο καιρός ζεσταίνεται και γενικά όλα γύρω μας αποκτούν άλλο νόημα όταν φτάνει αυτή η μαγική επόχη. Σαν να αποκτούν όλοι οι άνθρωποι διάθεση να θέλουν να κάνουν καινούργια πράγματα. 

Είναι η εποχή να δημιουργήσεις καινούριες εμπειρίες, να ζήσεις στο έπακρο, να ερωτευτείς -πολύ- και να κάνεις καινούριες φιλίες. Να ζήσεις νέους ανθρώπους και να αποκτάς συνεχώς γνώσεις και στιγμές. Να είσαι ξένοιαστος και να περνάς στιγμές στις οποίες θα γελάς με όλη σου την ψυχή. Δε χωράει καμία στεναχώρια, καμία θλίψη και καμία ανησυχία όταν έρχεται καλοκαίρι, γιατί το καλοκαίρι έχει μια μαγεία η οποία σε συναρπάζει. Είναι σα μια μηχανή του χρόνου που σε ταξιδεύει και σε ανανεώνει. 

Κάθε χρόνο εσύ γίνεσαι νέος άνθρωπος. Με νέες απόψεις και νέο εαυτό. Σε κάνει να θες να ξεπεράσεις όλους τους στόχους σου και να θες να τα ζήσεις όλα από την αρχή. Να θες να αγαπήσεις και να αγαπηθείς. Να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου να μοιραστείτε στιγμές, ώστε να έχεις αναμνήσεις. Μην το σκέφτεσαι καν, απλά ζήσε το! 

Μοιράσου τις στιγμές σου με τις φίλες σου, την παρέα σου, την οικογένεια σου. Κάνε και αυτό το καλοκαίρι να σου μείνει αξέχαστο. Ζήσε στο έπακρο. Γέλα, γέλα πολύ, αγάπα σε σημείο που η καρδιά σου να μην αντέχει άλλο. Ζήσε όσα φανταζόσουν τόσο καιρό μέσα σου και αναρωτιόσουν πώς θα ήταν αν γινόταν. Χωρίς δεύτερες σκέψεις, αφέσου και απλά ζήστο και θα δεις αυτό το υπέροχο συναίσθημα να σε κατακλύζει, αυτή την ευτυχία να σου γεμίζει τα σωθικά και να νιώθεις πιο νέος πιο ζωντανός από ποτέ. Να ξενυχτάς ακούγοντας μουσική ή βλέποντας μια ταινία. Να τριγυρνάς με την παρέα σου στις πλατείες και να συζητάτε μέχρι το πρωί. 

Γιατί σημασία δεν έχει το μέρος που βρίσκεσαι, άλλα οι άνθρωποι με τους οποίους συνοδεύεσαι. Γι' αυτό λοιπόν ζήστο όσο είσαι νέος, χωρίς τύψεις, χωρίς αναστολές ώστε όταν μεγαλώσεις πια και φτάσεις σε μεγάλη ηλικία, να έχεις κάτι να διηγείσαι στα παιδιά σου. Ζήστο με πάθος και ας είναι και λάθος και πάνω απ' όλα ότι κάνεις να το ευχαριστιέσαι.

Mar


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Τι όμορφη που μπορείς να ζωγραφίσεις την ζωή. Φτάνει να το θες... Φτάνει να είναι κάποιος εκεί σε αυτό σου το ταξίδι να σου υπενθυμίζει την ομορφιά του προορισμού και τον στόχο σου! Τα χρώματα που βάζεις στην ζωγραφιά της ζωής σου, χρώματα ευτυχίας, χαράς, κατανόησης, αποδοχής, χρώματα έντονα και ζωηρά!

Μα νερό να γίνονταν και ανάμεσα από τα δάχτυλα σου να έβρισκαν διέξοδο που το κακό; Τα χέρια σου μια φορά θα τα μούσκευες... θα ένιωθες την γλυκιά δροσιά της προσπάθειας στα ακροδάχτυλά σου... θα σου κόβονταν η ανάσα και εκεί που θα νόμιζες ότι αναπνοή δεν μπορείς να πάρεις και πως ήρθε η ώρα να πεθάνεις...
Αέρας...

Πώς να σου κρυφτώ; Με διαβάζεις σαν ανοιχτό βιβλίο ήδη από την αρχή μας... Ξέρεις πάντα τι να μου πεις και ποια λόγια θα χρησιμοποιήσεις. Έχεις το κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες στην ψυχή, τη σκέψη και στο υποσυνείδητο μου κι αυτό σου το εμπιστεύτηκα εγώ.