Σαν το καλοκαίρι...καμία εποχή!

2018-06-17

Όλοι είμαστε λάτρεις των διακοπών, της θάλασσας, του ξενυχτιού και της διασκέδασης και ποια άλλη εποχή μας τα προσφέρει αυτά απλόχερα, εκτός από το καλοκαίρι; Το δέρμα σκουραίνει, τα μαλλιά ανοίγουν, ο καιρός ζεσταίνεται και γενικά όλα γύρω μας αποκτούν άλλο νόημα όταν φτάνει αυτή η μαγική επόχη. Σαν να αποκτούν όλοι οι άνθρωποι διάθεση να θέλουν να κάνουν καινούργια πράγματα. 

Είναι η εποχή να δημιουργήσεις καινούριες εμπειρίες, να ζήσεις στο έπακρο, να ερωτευτείς -πολύ- και να κάνεις καινούριες φιλίες. Να ζήσεις νέους ανθρώπους και να αποκτάς συνεχώς γνώσεις και στιγμές. Να είσαι ξένοιαστος και να περνάς στιγμές στις οποίες θα γελάς με όλη σου την ψυχή. Δε χωράει καμία στεναχώρια, καμία θλίψη και καμία ανησυχία όταν έρχεται καλοκαίρι, γιατί το καλοκαίρι έχει μια μαγεία η οποία σε συναρπάζει. Είναι σα μια μηχανή του χρόνου που σε ταξιδεύει και σε ανανεώνει. 

Κάθε χρόνο εσύ γίνεσαι νέος άνθρωπος. Με νέες απόψεις και νέο εαυτό. Σε κάνει να θες να ξεπεράσεις όλους τους στόχους σου και να θες να τα ζήσεις όλα από την αρχή. Να θες να αγαπήσεις και να αγαπηθείς. Να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου να μοιραστείτε στιγμές, ώστε να έχεις αναμνήσεις. Μην το σκέφτεσαι καν, απλά ζήσε το! 

Μοιράσου τις στιγμές σου με τις φίλες σου, την παρέα σου, την οικογένεια σου. Κάνε και αυτό το καλοκαίρι να σου μείνει αξέχαστο. Ζήσε στο έπακρο. Γέλα, γέλα πολύ, αγάπα σε σημείο που η καρδιά σου να μην αντέχει άλλο. Ζήσε όσα φανταζόσουν τόσο καιρό μέσα σου και αναρωτιόσουν πώς θα ήταν αν γινόταν. Χωρίς δεύτερες σκέψεις, αφέσου και απλά ζήστο και θα δεις αυτό το υπέροχο συναίσθημα να σε κατακλύζει, αυτή την ευτυχία να σου γεμίζει τα σωθικά και να νιώθεις πιο νέος πιο ζωντανός από ποτέ. Να ξενυχτάς ακούγοντας μουσική ή βλέποντας μια ταινία. Να τριγυρνάς με την παρέα σου στις πλατείες και να συζητάτε μέχρι το πρωί. 

Γιατί σημασία δεν έχει το μέρος που βρίσκεσαι, άλλα οι άνθρωποι με τους οποίους συνοδεύεσαι. Γι' αυτό λοιπόν ζήστο όσο είσαι νέος, χωρίς τύψεις, χωρίς αναστολές ώστε όταν μεγαλώσεις πια και φτάσεις σε μεγάλη ηλικία, να έχεις κάτι να διηγείσαι στα παιδιά σου. Ζήστο με πάθος και ας είναι και λάθος και πάνω απ' όλα ότι κάνεις να το ευχαριστιέσαι.

Mar


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.