Πρώτα πρέπει να βρεις τον εαυτό σου, μετά το σύντροφό σου!

2019-05-25

Τι σημαίνει να έχεις βρει τον εαυτό σου; Σημαίνει να είσαι σε μια υγιή ψυχολογική και κοινωνική καταστάση πλέον. Να έχεις αποδεχτεί τον εαυτό σου και να τον αγαπάς ακριβώς όπως είναι. Να αποδέχεσαι τα λάθη σου και μέσα από αυτά να διορθώνεσαι και να μαθαίνεις. Σημαίνει να αφήνεις πίσω σου αρνητικά συναισθήματα όπως θυμό, απογοητέυση, ζήλεια. Να αποδέχεσαι την ήττα σου και να βάζεις στόχους πλέον για κάτι καινούριο και να προχωράς συνεχώς με σταθερά βήματα.

Πιστέυω πως σαν άτομα πρέπει πρώτα να πετύχουμε αυτό αν θέλουμε να βρούμε κάποιον με τον οποίον θέλουμε να είμαστε μαζί. Στις νεαρές ηλικίες κυρίως ξέρω πως όλος μας ο κόσμος και η προσοχή στρέφεται γύρω από αυτόν που θέλουμε. Γενικά αν είσαι έξω και κρυφακούσεις τις συζήτησεις των νέων, αυτό περιλαμβάνουν οι περισσότερες. Το θέμα του είναι πώς να αποκτήσουν έναν σύντροφο. Θα ανακαλύψεις πως ο καθένας σκέφτεται διαφορετικά σχετικά με το πώς θα ήθελε τον σύντροφο του και έτσι έμμεσα ανακαλύπτεις και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του καθενός. Είναι κάτι που τους απασχολεί το περισσότερο χρόνο της ζωής τους και ξοδεύουν αρκετό χρόνο στο να το αναλύουν σε καθημερινή βάση. 

Η αλήθεια είναι πως αυτό το θέμα δεν χρειάζεται και τόση ανάλυση. Για να το πετύχεις αυτό πρώτα πρέπει εσύ ο ίδιος να ανακαλύψεις ποιος είσαι. Πρέπει να ανακαλύψεις την ταυτότητά σου και να αποδεχτείς το καθετί που σε χαρακτηρίζει και να το δείχνεις. Πρέπει να κάνεις κι άλλα λάθη να μάθεις ώστε να μην τα επαναλάβεις. Πρέπει πρώτα να φτάσεις σε ένα επίπεδο μέσα σου που θα μπορείς κάθε κατάσταση να την αντιμετωπίζεις ήρεμα και ώριμα γιατί κυρίως ένας νέος χαρακτηρίζεται πολλές φορές από την παρορμητικότητα του και τον αυθορμητισμό του. Χωρίς αυτά απαραίτητα να είναι αρνητικά χαρακτηριστικά όπως μερικές φορές μπορεί να αποδεχτούν βλαβερά θα το έλεγα. Κράτα σε άλλους τομείς τον αυθορμητισμό σου και την παρορμητικότητα σου γιατί μόνο έτσι θα ξεχωρίζεις σε άλλους τομείς όμως πρέπει να έχεις την κατάλληλη ωριμότητα και ιδιοσυγκρασία που απαιτείται. 

Πρέπει μέσα σου να βρεις αυτό το άτομο που όλοι θα θαύμαζαν, ώστε να μπορέσεις να βρεις το άτομο με τον οποίο θα πορευτείς. Άλλωστε ο καθένας μας θα ήθελε πλάι του κάποιον που θαυμάζει και όχι κάποιον που πρέπει να του σταθεί σαν στήριγμα σαν τον ψυχολόγο του. Πρέπει πρώτα να ψάξεις βαθιά μέσα σου για αυτό το αξιοθαύμαστο και αξιέπαινο άτομο και μετά να θελήσεις να δημιουργήσεις κάτι με κάποιον άλλον άνθρωπο. 

Όταν μερικές φορές πιέζεις κάποιες καταστάσεις πάντα καταλήγουν με άσχημο τέλος. Συνηθώς απαιτεί πολύ χρόνο και σκληρή δουλεία αυτή η διαδικασία αναζήτησης του εαυτού μας γι' αυτό θα πετύχει μόνο και μόνο αν ο ίδιος θελήσεις και έχεις αποφασίσει να το κάνεις. Βρες τον εαυτό σου και μην φοβάσαι για το τι θα σκέφτονται οι άλλοι. Δεν υπάρχει πιο τολμηρό και πιο ανεξάρτητο άτομο από εκείνο που πάυει να δεσμέυεται με την άποψη του κόσμου. Άλλωστε δική σου είναι η ζωή και εσύ θέτεις τα όρια και τους κανόνες. Και να κρατάς στο μυαλό σου πάντα ένα πράγμα. Καλύτερα να σε γουστάρουν πάρα να γουστάρεις.

Μαρινέλα Σ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.