Πράσσειν άλογα | Λάρισα

2019-11-01

Μία νέα προσθήκη στο χώρο της εστίασης είναι ο λόγος για το πρώτο κείμενο αυτής της στήλης. "Πράσσειν άλογα", ένας μικρός, αλλά καλαίσθητος χώρος, που σε βοηθά να αποφορτιστείς από την καθημερινότητά σου και να χαλαρώσεις. Είτε πρόκειται να απολαύσεις ένα ποτήρι κρασί, είτε ένα ολόκληρο γεύμα, είναι σίγουρο ότι δε θα απογοητευτείς καθόλου!

Ας μιλήσουμε πρώτα για το φαγητό. Γεύσεις διαφορετικές και ιδιαίτερες αποτελούν το menu του, το οποίο είναι περιεκτικό μεν, με αρκετές επιλογές δε. Κι επειδή ως Έλληνες έχουμε τη συνήθεια να δοκιμάζουμε κι από τα πιάτα των φίλων μας, κατάφερα να δοκιμάσω στις δύο φορές που πήγα σχεδόν ολόκληρο το menu.

Τα ορεκτικά του είναι νόστιμα και κατάλληλη συντροφιά για ένα ποτήρι κρασί, ή ένα μπουκάλι, ανάλογα με το πόσο δύσκολη ήταν η μέρα σου! Διαφορετικές γεύσεις, κάποιες από τα παιδικά μας χρόνια -όπως οι τηγανιτές πατάτες- παντρεύονται αρμονικά με τη δική τους σως. Τα κρεατικά τους είναι γευστικά και ποιοτικά. Τα ζυμαρικά τους ωστόσο. (Προτείνω ιδιαίτερα το ριζότο τους, ως λάτρης του συγκεκριμένου φαγητού!!!)

Πάμε στα κρασιά. Να βάλω ένα ποτηράκι να τα πούμε; Μία καλή συλλογή, κατάλληλη για να κλείσεις τη μέρα σου, ή να κάνεις ένα διάλειμμα για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου. Κι αφού απολαύσεις το γεύμα σου...έρχεται το ορεκτικό! Τα γλυκά του...Υπέροχη ισορροπία, χωρίς να σε λιγώνει. Το καλύτερο κλείσιμο μετά από ένα νόστιμο γεύμα!

Κι ας μην ξεχνάμε μία σημαντική μεταβλητή, που μπορεί να ρίξει ή να ανεβάσει ένα μαγαζί εστίασης. Η εξυπηρέτηση. Το προσωπικό από τη στιγμή που σε υποδέχεται, μέχρι τη στιγμή που σε αποχαιρετά, είναι ευχάριστο, φιλικό και προσφέρει την καλύτερη δυνατότητα εξυπηρέτησης.

Κλείνοντας λοιπόν, θεωρούμε ότι κάναμε την καλύτερη έναρξη της νέας στήλης! "Πράσσειν άλογα"... Μια καινούρια επιλογή στην πόλη της Λάρισας που αξίζει να δοκιμάσετε!

Have fun and enjoy life!

Γεωργία Καγιάννη


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.