Πού πήγε ο ρομαντισμός;

2019-09-09

Μέσα σ' αυτόν τον ψεύτικο κόσμο, το να είναι κανείς ρομαντικός, είναι σπάνιο και κάπως ''ντεμοντέ''. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό; Πρώτα απ' όλα, ανήκουμε στη γενιά των καλομαθημένων. Μας παρέχονται όλα χωρίς να μοχθήσουμε για να τ'αποκτήσουμε. Κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να επιζητούμε κάθε τι, που είναι εύκολο και βολικό. Απεχθανόμαστε ό,τι μας ζορίζει.

Επιπλέον, ακολουθούμε τη μάζα. Αν δούμε κάποιον να κάνει κάτι διαφορετικά απ' ότι εμείς, βιαζόμαστε να τον μιμηθούμε. Ναι είμαστε τόσο ανόητοι, που αφήνουμε τους άλλους, να μας επηρεάζουν. Βεβαία από την άλλη, ίσως και κάνουμε καλά που τους αντιγράφουμε. Πώς αλλιώς θα την βγάλουμε καθαρή; 

Η εποχή μας είναι τέτοια, που για να καταφέρει κανείς να επιβιώσει, θα πρέπει να μοιάσει στους άλλους. Στο να γίνει κυνικός δηλαδή...
Αν δεν το κάνει; E θα βαρεθεί να μαζεύει τα κομμάτια του που θα σκορπίζονται εδώ κι εκεί... Είναι πολύ δύσκολο να μη σε πιάνει απελπισία από ένα σημείο και μετά... Θέλει γερά κότσια για να συνεχίσεις να υποστηρίζεις τα ''θέλω'' σου.

Άμα θεωρείς τον εαυτό σου ρομαντικό, τότε ο άνθρωπος που θα σε 'χει δίπλα του, θα είναι πολύ τυχερός. Αν πάλι έχεις δίπλα σου έναν ρομαντικό άνθρωπο, τότε να ξέρεις ότι είσαι από τους πιο ευλογημένους και πιο αξιοζήλευτους. 

Στέλλα Κ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.

Τι όμορφη που μπορείς να ζωγραφίσεις την ζωή. Φτάνει να το θες... Φτάνει να είναι κάποιος εκεί σε αυτό σου το ταξίδι να σου υπενθυμίζει την ομορφιά του προορισμού και τον στόχο σου! Τα χρώματα που βάζεις στην ζωγραφιά της ζωής σου, χρώματα ευτυχίας, χαράς, κατανόησης, αποδοχής, χρώματα έντονα και ζωηρά!