Πάρε μια ανάσα!!!

2019-04-10

Πάρε μια ανάσα!

Εντάξει δεν γίνεται άλλο. Κουράστηκα. Νευρίασα. Όλη την ημέρα εμπόδια. Άγχος, στρες, νεύρα, θυμός. Ε δεν γίνεται άλλο. Τι κακό έκανα για να το αξίζω. Μόνο εγώ φταίω; Οι άλλοι δεν φταίνε δηλαδή;

-Ώπα ρε μεγάλε μόνο εσύ είσαι στο δρόμο και κορνάρεις, Αφού δεν με αφήνεις να περάσω.

-Κάτσε κυρία μου έχουμε σειρά στο ταμείο τι χώνεσαι;

Νεύρα, νεύρα πολλά νεύρα. Σκατά και απόσκατα.

-Τί; Δεν σ αρέσει που μιλάω έτσι; Ε φάε σκατά κι εσύ.

Ωπα ωπα ωπα ωπα.... Στάσου λίγο... Ηρέμησε. Δεν έγινε τίποτα . Πάρε μια βαθειά ανάσα. Κρατά την για λίγο. Τώρα εξέπνευσε! Πώς αισθάνεσαι; Νομίζω καλυτέρα. Σου φύγανε λίγο τα νεύρα, το βλέπω στο πρόσωπο σου. Εντάξει όλα καλά πιστεύω. Κάτι σε ταλαιπωρεί γενικά και σε αγχώνει, γιατί βλέπω τελευταία ξεφυσάς συνέχεια. Είναι συχνό το φαινόμενο. 

Πάρε μια ανάσα και πες μου. Βλέπω ότι έχεις μια ταραχή. Το βλέμμα σου έχει αγριέψει και σε ενοχλούν τα πάντα. Πάρε μια βαθειά ανάσα. Πολύ κουρασμένος είσαι. Λες και έτρεχες σε μαραθώνιο. Πάρε μια βαθειά ανάσα και πιες ένα ποτήρι νερό. Πάρε μια βαθειά ανάσα να γεμίσουν τα πνευμονία σου αέρα καθαρό, ηρεμία, γαλήνη , καλοσύνη, σιγουριά. ...και τότε εξέπνευσε. Βγάλε έξω τον αέρα του μίσους, της γκρίνιας, του θύμου, της κούρασης, του παραπόνου...

Αλλά πρώτα... Πάρε μια ανάσα...

Nick


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.