Όταν θέλεις, βρίσκεις χρόνο!

2018-09-30

Άνθρωποι που σε πλησιάζουν και σου μιλάνε όταν εκείνοι θέλουν ή έχουν χρόνο, δεν σε χρειάζονται πραγματικά απλά σε χρησιμοποιούν!

Άλλοι έρχονται και άλλοι φεύγουν... Πολλούς ανθρώπους γνωρίζουμε στη καθημερινότητα μας. Με άλλους γινόμαστε φίλοι, με άλλους μένουμε απλά γνωστοί. Με άλλους γνωριζόμαστε αρκετά και με άλλους όχι. Βέβαια ο καθένας επιλέγει ποια στοιχεία του χαρακτήρα του θα φέρει στην επιφάνεια. Εξάλλου ο καθένας από εμάς έχει τρεις χαρακτήρες: αυτόν τον χαρακτήρα που επιθυμεί να έχει, αυτόν τον χαρακτήρα που δείχνει στους γύρω του και τον πραγματικό του χαρακτήρα. Ορισμένοι επιλέγουν να μένουν στην επιφάνεια, ίσως τους αρκεί μόνο αυτό. Η επιφανειακή ανακάλυψη του άλλου για κάποιους επαρκεί, ίσως να αγνοούν ή να αδιαφορούν πλήρως για τα χαρακτηριστικά του άλλου και απλώς επιθυμούν να καλύψουν εποχικές τους ανάγκες.

Αυτές οι επιφανειακές φιλικές σχέσεις χαρακτηρίζονται από περιστασιακές επαφές. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν εκείνοι που δεν αναζητούν μια συνεχή και ουσιαστική φιλική σχέση αλλά μια απλή επικοινωνία, συνήθως επιφανειακή. Προφανώς και αυτά τα άτομα είτε δεν έχουν την πρόθεση να γνωρίσουν καλύτερα το χαρακτήρα του άλλου, είτε θέλουν να καλύψουν μονάχα τις δικές τους ανάγκες, όποτε εκείνες προκύπτουν. Σίγουρα μια σχέση εκμετάλλευσης ή μια επιφανειακή επικοινωνία, όπου ο καθένας δεν εκθέτει προβληματισμούς και επιθυμίες δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα.

Κάποια στιγμή με το πέρασμα του χρόνου, είτε ο μεν δεν θα έχει πλέον κάποιο συμφέρον ή κάποια ανάγκη που θα μπορέσει να καλύψει το άλλο πρόσωπο και δεν θα αναζητά πλέον ούτε την σπάνια επικοινωνία, είτε ο δε θα κατανοήσει τον πραγματικό χαρακτήρα του άλλου και θα αντιληφθεί πως δεν αποτελεί ένα άτομο εμπιστοσύνης στο οποίο μπορεί να στηριχτεί, αν βρεθεί σε ανάγκη, οπότε δεν έχει και κάποιο νόημα να επιδιώξει να συναντηθεί μαζί του, εφόσον γνωρίζει πως δεν τον εκτιμά και τον εκμεταλλεύεται.

Κάποιος που δεν θυσιάζει τον χρόνο του για εμάς και δεν στέκεται δίπλα μας όταν τον χρειαζόμαστε, δεν είναι πραγματικός φίλος μας, αλλά απλώς γνωστός. Δεν ενδιαφέρεται ούτε για τις επιθυμίες μας, ούτε συμμερίζεται τις χαρές και τις λύπες μας. Αυτός που αποτελεί απλώς φιλική συμμετοχή, ένα είδος guest στην καθημερινότητα μας, δεν αξίζει καν στο ελάχιστο να βρίσκεται σε αυτή. Δεν ψάχνουν τη πραγματική φιλία, αλλά επιδιώκουν μόνο να κάνουν όσα επιθυμούν χωρίς να ενδιαφέρονται για τα «θέλω» των άλλων. Αξίζουμε ανθρώπους που θα στέκονται δίπλα μας και όχι άτομα που στην επόμενη δυσκολία μας θα φεύγουν από κοντά μας.

Παρασκευή Κ.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Τι όμορφη που μπορείς να ζωγραφίσεις την ζωή. Φτάνει να το θες... Φτάνει να είναι κάποιος εκεί σε αυτό σου το ταξίδι να σου υπενθυμίζει την ομορφιά του προορισμού και τον στόχο σου! Τα χρώματα που βάζεις στην ζωγραφιά της ζωής σου, χρώματα ευτυχίας, χαράς, κατανόησης, αποδοχής, χρώματα έντονα και ζωηρά!

Μα νερό να γίνονταν και ανάμεσα από τα δάχτυλα σου να έβρισκαν διέξοδο που το κακό; Τα χέρια σου μια φορά θα τα μούσκευες... θα ένιωθες την γλυκιά δροσιά της προσπάθειας στα ακροδάχτυλά σου... θα σου κόβονταν η ανάσα και εκεί που θα νόμιζες ότι αναπνοή δεν μπορείς να πάρεις και πως ήρθε η ώρα να πεθάνεις...
Αέρας...

Πώς να σου κρυφτώ; Με διαβάζεις σαν ανοιχτό βιβλίο ήδη από την αρχή μας... Ξέρεις πάντα τι να μου πεις και ποια λόγια θα χρησιμοποιήσεις. Έχεις το κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες στην ψυχή, τη σκέψη και στο υποσυνείδητο μου κι αυτό σου το εμπιστεύτηκα εγώ.