Όταν πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς!!!

2018-10-14

Όλοι μας έχουμε βιώσει απογοητεύσεις και αποτυχίες που μας έχουν πτοήσει. Πολλές φορές φτάνουμε σε σημείο να παραιτούμαστε και να χάνουμε την πίστη μας. Είναι λογικό κάποιες φορές οι δυσκολίες να μας λυγίζουν και να μας κατακλύζουν. Εκείνες τις στιγμές είναι εύλογο να τις βιώνουμε έντονα και ο καθένας μας τις εκδηλώνει με διαφορετικό τρόπο. Όμως θα πρέπει να γινόμαστε πιο δυνατοί και ανθεκτικοί. Οποιαδήποτε δυσκολία θα πρέπει να έρχεται στη ζωή μας για να μας αλλάξει, να μας δυναμώσει, να μας δώσει κίνητρο να θέσουμε νέους στόχους. Όλες οι δύσκολες φάσεις της ζωής μας θα πρέπει να σηματοδοτούν μια νέα αρχή στη ζωή μας στην οποία θα είμαστε πιο ανθεκτικοί και όσα μας πλήγωσαν να ανήκουν πια στις εμπειρίες του παρελθόντος που μας δίδαξαν πολλά.

Ας μην ξεχνάμε πως η ζωή είναι πολύ σύντομη για να πτοούμαστε από συμβάντα και καταστάσεις. Θα πρέπει όσο κι αν μας είναι δύσκολο να κοιτάμε τη ζωή μπροστά, να κάνουμε σχέδια για το μέλλον και να κυνηγάμε τα όνειρα μας. Αν δεν προσπαθήσουμε εμείς να γίνουμε ευτυχισμένοι με όσα έχουμε δεν θα μπορέσει ποτέ να μας κάνει κανένας ευτυχισμένους. Είναι ανώφελο να εγκαταλείπουμε τις προσπάθειες μας επειδή έχουμε βιώσει αποτυχημένες προσπάθειες.

Εξάλλου είναι σημαντικό να αναλογιστούμε πως άνθρωποι που έχουν βιώσει πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες στη ζωή τους και βιώνουν ακόμα και στην καθημερινότητα τους και βρίσκουν το κουράγιο και τη δύναμη να διαπρέπουν και να συνεχίζουν να κάνουν όνειρα και να παλεύουν γι αυτά. Είναι αυτό που λέμε ήρωες της καθημερινότητας, αψηφούν τις όποιες δυσκολίες και πιστεύουν στις δυνατότητες τους. Συνεχίζουν τον δικό τους αγώνα σαν να μην διαφέρουν από τους υπόλοιπους και δεν βρίσκουν προφάσεις για να εγκαταλείψουν τις προσπάθειες τους. Όπως μπορούν εκείνοι σίγουρα μπορούμε και εμείς να ενδυναμώσουμε τους εαυτούς μας μέσα από δυσκολίες. Το ότι θα πέσουμε είναι σίγουρο. Ο καθένας μας για να γίνει καλύτερος θα βιώσει αποτυχίες, το ζητούμενο είναι να μπορέσει να τις αξιοποιήσει για να βελτιώσει τον εαυτό του. Πρέπει να σηκωθεί, να συνεχίσει αλλιώς έχει παραδοθεί και χάνει τη ευκαιρία να γίνει πιο δυνατός. Όσο ακατόρθωτο και αν μοιάζει πρέπει να μάθει να θέτει νέους στόχους και να προσπαθήσει να επαναφέρει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση. Πρέπει να συνεχίζει να διεκδικεί όσα αγαπά ακόμα και αν είναι δύσκολα και να μην εγκαταλείπει τις φιλοδοξίες του.

Παρασκευή Κ.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.