Όταν παρτάρουν οι Πορτογάλοι στην Πράγα!

2018-08-31

Οι Πορτογάλοι παρτάρουν παντού και με τα πάντα. Έτσι βρέθηκα σε ενα σπιτικό παρτι τους. Στην Πράγα. Δυο τετράγωνα από κει που εμένα.

Μια μέρα περπατούσα και ακουσα θόρυβο και πηγα κοντα. Μου λένε «έχουμε ενα παρτι, ελα». Μπαινω στο σπιτι. Μπαλόνια. Κομφετί. Ποτά χυμένα παντού. Καραόκε. Κεκακια. Και αλλα κεκακια πιο μεγάλα. Μερικά κεκακια σε μέγεθος τηλεόρασης αυτής της παλιάς που μοιάζει με μπαούλο. Και καπνογόνα. Και φωτορυθμικά.

-Ποσο καιρο είστε εδω; τους ρώτησα.

-Περιπου τρια χρονια, μου είπαν.

-Ειναι κάποιου τα γενέθλια και κάνετε τοσο μεγάλο παρτι;

-Παρτι; Ποιο πάρτυ; Ειμαστε περιπου τρια χρονια εδω και ακομα δεν έχουμε βρει ενα σημαντικό λογο να κάνουμε ενα δυνατο παρτι.

-...

Ezekiel Pulp


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Τι όμορφη που μπορείς να ζωγραφίσεις την ζωή. Φτάνει να το θες... Φτάνει να είναι κάποιος εκεί σε αυτό σου το ταξίδι να σου υπενθυμίζει την ομορφιά του προορισμού και τον στόχο σου! Τα χρώματα που βάζεις στην ζωγραφιά της ζωής σου, χρώματα ευτυχίας, χαράς, κατανόησης, αποδοχής, χρώματα έντονα και ζωηρά!

Μα νερό να γίνονταν και ανάμεσα από τα δάχτυλα σου να έβρισκαν διέξοδο που το κακό; Τα χέρια σου μια φορά θα τα μούσκευες... θα ένιωθες την γλυκιά δροσιά της προσπάθειας στα ακροδάχτυλά σου... θα σου κόβονταν η ανάσα και εκεί που θα νόμιζες ότι αναπνοή δεν μπορείς να πάρεις και πως ήρθε η ώρα να πεθάνεις...
Αέρας...

Πώς να σου κρυφτώ; Με διαβάζεις σαν ανοιχτό βιβλίο ήδη από την αρχή μας... Ξέρεις πάντα τι να μου πεις και ποια λόγια θα χρησιμοποιήσεις. Έχεις το κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες στην ψυχή, τη σκέψη και στο υποσυνείδητο μου κι αυτό σου το εμπιστεύτηκα εγώ.