Όταν παρτάρουν οι Πορτογάλοι στην Πράγα!

2018-08-31

Οι Πορτογάλοι παρτάρουν παντού και με τα πάντα. Έτσι βρέθηκα σε ενα σπιτικό παρτι τους. Στην Πράγα. Δυο τετράγωνα από κει που εμένα.

Μια μέρα περπατούσα και ακουσα θόρυβο και πηγα κοντα. Μου λένε «έχουμε ενα παρτι, ελα». Μπαινω στο σπιτι. Μπαλόνια. Κομφετί. Ποτά χυμένα παντού. Καραόκε. Κεκακια. Και αλλα κεκακια πιο μεγάλα. Μερικά κεκακια σε μέγεθος τηλεόρασης αυτής της παλιάς που μοιάζει με μπαούλο. Και καπνογόνα. Και φωτορυθμικά.

-Ποσο καιρο είστε εδω; τους ρώτησα.

-Περιπου τρια χρονια, μου είπαν.

-Ειναι κάποιου τα γενέθλια και κάνετε τοσο μεγάλο παρτι;

-Παρτι; Ποιο πάρτυ; Ειμαστε περιπου τρια χρονια εδω και ακομα δεν έχουμε βρει ενα σημαντικό λογο να κάνουμε ενα δυνατο παρτι.

-...

Ezekiel Pulp


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.