Οικογένεια;;;

2019-01-03

Αυτή η λέξη για κάποια χρόνια για μένα έγινε ερώτηση. Τι σημαίνει αυτό; Ίσως να ακουστώ υπερβολική,  αλλά εγώ έτσι το έβλεπα. Μια οικογένεια με βάση τα παραμύθια που ακούμε και πολλές φορές βλέπουμε, είναι χαρούμενη. Ας δούμε ένα από αυτά τα παραμύθια που γράφαμε μικροί στο σχολειό.

"Είμαι 9 χρονών και θα σας πω για την οικογένεια μου, στο σπίτι είμαστε η μαμά, ο μπαμπάς το σκυλάκι μας και εγώ. Τις Κυριακές καθόμαστε όλοι μαζί στο τραπέζι μιλάμε και τρώμε νόστιμο φαγητό που έχει φτιάξει η γιαγιά. Αργότερα αφού ο μπαμπάς μου κοιμηθεί λίγο,  ενώ η μαμά μου πλένει τα πιάτα, εγώ τρέχω και ξυπνώ τον μπαμπά μου και παίζουμε επιτραπέζια. Πολλές φορές με κάνει να γελώ και μετά η μαμά με βοήθα με τα μαθήματα αυτή είναι η οικογένεια μου και την αγαπώ πολύ!!!" 

Πάμε να δούμε μια έκθεση του ιδίου παιδιού λίγα χρόνια αργότερα. "Είμαι 14 χρονών οι γονείς μου μόλις πήραν διαζύγιο, δεν ξέρω τι είναι αυτό, μου είπαν ότι είναι ένα χαρτί που λήγει τον γάμο τους και ότι η μαμά και εγώ θα πάμε σε διαφορετικό σπίτι από ότι ο μπαμπάς και θα τον βλέπω πολύ λίγο. Με τον μπαμπά μου δεν κάνουμε τα ιδία πράγματα και πολλές φορές μαλώνουμε πολύ. Έχουμε απομακρυνθεί..."

Το διαζύγιο μου άλλαξε την ζωή! Συμπέρασμα... Πόσο αλλάζει μια οικογένεια από την μια στιγμή στην άλλη, αυτό είναι για μένα ο λόγος που έχω αυτήν την απορία.

Κωνσταντινα ΓραμματικοπουλουΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ