Οι μικρές στιγμές μετράνε!

2019-05-10

Οι βόλτες με τους φίλους σου, οι καφέδες που τόσο απολαμβάνεις, οι βόλτες με τον σκύλο σου αυτά τα μικρά και ασήμαντα πράγματα αυτές οι σύντομες και μικρές στιγμές αξίζουν στην ζωή. Αυτές οι στιγμές που δεν αποτυπωνόνται από κάποιο κινητό ή καμέρα και απλα βρίσκεσαι εκατο τις εκατο εκεί και τις ζείς. Αυτές οι τόσο απλοϊκές και ιδιωτικές στιγμές που γεμίζουν χαρά και ηρεμία την καθημερινότητα σου. Για αυτές τις στιγμές ανυπομονείς.

Ανυπομονείς να τελειώσεις το μάθημα σου, την βάρδια σου, ό,τι και να σε απασχολεί ώστε να μπορέσεις και πάλι να ξαναβρεθείς με αυτούς τους λίγους ανθρώπους που έχεις κοντά σου να ξεσκάσεις, να πεις δύο κουβέντες και να ξεχαστείς. Γιατί όταν βρίσκεσαι με φίλους νιώθεις ότι ταξιδέυεις ότι χάνεσαι σε άλλο κόσμο. Εκείνη την στιγμή οι ανησυχίες σου και τα προβλήματα σου δεν υπάρχουν και απλά υπάρχει το χαμόγελο και η χάρα. Δεν χωράνε τα προβλήματα και οι ανησυχίες στο ίδιο τραπέζι με τους φίλους. Άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος τους να σου αποβάλλουν όποιο άγχος και στρες σου δημιουργεί η καθημερινότητα.

Και ξέρεις σε όλες αυτές τι προτάσεις δεν αναφέρομαι στις φορές που θα βγεις και το μόνο πράγμα που θα σε απασχολήσει αν κάνατε τσεκ ιν. Αν βρεθηκάτε στο σωστό μαγαζί με το ανάλογο κόσμο και αν έχετε το καταλλήλο τραπέζι. Δεν αναφέρομαι στις φορές που θα βγεις έχοντας όλα προγραμματισμένα και προσεγμένα μην τυχόν κάτι πάει στραβά και χαλάσει την τόσο τέλεια έξοδο σου σωστά. 

Και προς θεού μην ξεχάσουμε να τα ποστάρουμε όλα αυτά στα σόσιαλ μίντια αλλιώς πως θα βεβαιωθούν όλοι οι φίλοι μας στο διαδίκτυο ότι περνάμε όντως κάλα γιατί σαφώς χρειαζόμαστε την έγκριση τους. Αλλιώς πως θα ξέρουμε και οι ίδιοι ότι περάσαμε καλά αν δεν το μοιραστούμε κάπου. Αναφέρομαι προφανώς στις στιγμές που απλά αποφασίζεις τελευταία στιγμή χωρίς να σε νοιάζει το πού και το πότε απλά να βρεθείς με τους κοντινούς σου ανθρώπους. Αναφέρομαι στις φορές που θα φορέσεις ότι σε κάνει εσένα να νιώθεις πιο άνετα και απλά θα πάς μόνο και μόνο να απολάυσεις την παρέα. Αναφέρομαι στις φορές που γελάς με την ψυχή σου και δεν καταλαβαίνεις πόσο γρήγορα περνάει και απλά ευχέσαι να σταματούσε ο χρόνος ώστε αυτή η στιγμή να διαρκούσε για πάντα. Αναφέρομαι στις φορές που αφήνεσαι ελευθέρος και όντως απολαμβάνεις να είσαι ο εαυτός σου.

Και όχι τέτοιες νεανικές στιγμές δεν δείχνονται σε κανένα σόσιαλ γιατί είναι τόσο ξεχωριστές που θες να είναι ιδιωτικές. Που απλά θες μόνο εσύ να τις απολαμβάνεις και να τις χαίρεσαι και κανείς άλλος. Γιατί σέβεσαι αυτή την ιδιωτικότητα τους. Αυτές αξίζουν, όχι όλη αυτή η δηθένια και η καλοπέραση που θες να προβάρεις συνεχώς. Όλοι μας που παλέυουμε να προβάρουμε έναν σουρεαλιστικό κόσμο και τρόπο ψυχαγωγίας που δεν μας χαρακτηρίζει σαν ανθρώπους μόνο και μόνο για να γίνουμε αποδεκτοί να γίνουμε ένα με την μάζα.

Ασε αυτά τα ουτοπικά σκηνικά και ζήσε όπως εσύ νιώθεις καλύτερα. Αφέσου και στόχευσε στα μόνα πράγματα που μετράνε και σε κάνουν ευτυχισμένο. Τι είναι στο κάτω κάτω η ζωή στιγμές χαράς και ευτυχίας. Μάθε να την αξιοποιείς σωστα και στο έπακρο με τους σωστούς ανθρώπους δίπλα σου.

Μαρινέλα Σ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.