Οι κολλητές μας...αδερφές από επιλογή!

2018-05-27

Ο ανθρώπος από την φύση του είναι κοινωνικό ον και χρειάζεται κάποιον δίπλα του να πορευτεί στην ζωή. Για πολλούς από εμάς αυτός ο κάποιος, είναι η κολλητή μας. 

"Κολλητή"  μια λέξη, χιλιάδες συναισθήματα που σε κατακλύζουν. Ήταν, είναι, και θα είναι το μόνο άτομο που θα σε αποδεχτεί όπως είσαι και θα είναι πάντα εκεί να σε στηρίζει. Είναι η αδερφή από επιλογή. Το μόνο άτομο στο οποίο εμπιστέυεσαι το πιο σκοτεινά σου μυστικά, τους φόβους σου, τις ανησυχίες σου και τα όνειρα σου. Είναι το ατόμο το οποίο πάντα ξέρει να σου δώσει την καλύτερη απάντηση σε ό,τι σε απασχόλει. Είναι το στήριγμά σου στις δύσκολες στιγμές. Ποια άλλη θα κάτσει να ακούσει τα παραπόνα στο τέλος της ημέρας και ας έχει και εκείνη τα δικά της θέματα να αντιμετωπίσει; Γνωρίζει πως εισαι σημαντίκο κομμάτι στην ζωή της και γι'αυτό φροντίζει να δίνει χρόνο και σε σένα ώστε να μην νιώθεις παραμελλημένη. Ποια άλλη θα σε συμβουλέυει στις προσωπικές σου σχέσεις και θα σε καθοδηγεί; Ποια άλλη θα είναι εκεί ετοίμη να σε παρηγορήσει όταν τα βρεις σκούρα;

Όταν νιώθεις μόνη ή πληγωμένη πάντα βρίσκει τον τρόπο να σε κάνει να χαμογελάς. Είναι πράγματι εκπληκτικό που με μια απλή χειρονομία, είτε αυτό είναι γκριμάτσα, είτε μια λέξη που θα σου πει, εσύ αυτόματα θα χαμογελάσεις και θα νιώσεις καλύτερα. Είναι αυτή η δυνάμη που ασκεί πάνω σου. Είναι ένα από τα σημαντικότερα άτομα για σένα όπως και εσύ για εκείνη. Πόσες φορές αναρωτήθηκες τι θα έκανες αν δε υπήρχε στην ζωή σου αυτό το ατόμο; Πόσες φορές φανταζόσουν την ζωή σου χωρίς την κολλητή σου και πάντα κατελήγες στο ίδιο συμπέρασμα, πως η ζωή σου δεν θα είχε τόσο ενδιαφέρον όσο έχει με εκείνη; 

Είναι το ατόμο που σε βοηθάει να πας παραπέρα, να προχωράς μπροστά, γιατί αυτό είναι το σημαντικό στην ζωή, να βρείς έναν άνθρωπο να σε βοηθά να εξελίσσεσαι. Ο ρόλος της κολλητής δεν είναι μονο να σε υποστηρίζει ψυχολογικά, αλλά και να σε κάνει καλύτερη σαν άνθρωπο, να μαθαίνεις πράγματα από εκείνη, όπως επίσης και εσύ να μάθεις σε αυτήν να υπάρχει αυτή η σχέση αλληλεπίδρασης, διότι μόνο έτσι θα είναι εποικοδομητική μια φιλία και μόνο έτσι θα αντέξει στον χρόνο. 

Είναι ως ένα βαθμό ο μέντορας σου. Ένας σημαντικός παράγοντας στην ζωή σου που θα επηρεάσει ακόμα και την προσωπικότητά σου, γιατί η προσωπικότητά μας ως ένα βαθμό καθορίζεται και από τα άτομα τα οποία συναναστρεφόμαστε.

Γι'αυτό λοιπόν μια τέτοια σχέση όπως αυτή με την κολλητή σου θα πρέπει να την θεωρείς ιερή και να μην αφήσεις κανέναν να την παραβίασει. Να θέτετε τους δικούς σας κανόνες, τους οποίους εσείς αποφασίζετε ότι θα ακολουθήσετε και πάντα να υποστηρίζετε και να σέβεστε η μία την άλλη. Γιατί αναμφίβολα η ζωη μας θα ήταν τόσο ανίαρη και βαρετή αν δεν είχαμε πλάι μας, την κολλητή μας!

Mar


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.