Οι φίλοι φαίνονται και στα εύκολα!

2018-10-10

Ωραίο πράγμα να έχεις φίλους. Όσο μεγαλώνεις ειδικά οι φίλοι γίνονται πιο λίγοι και πιο ουσιαστικοί. Πραγματικότητα που την ξέρουμε όλοι. Που όμως φαίνεται η φιλία;

Λέμε, οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα. Θα πάρω σήμερα τον φίλο μου να του πω για τη κοπέλα μου που δεν την αντέχω άλλο γιατί με έχει πρήξει και ποστάρει βλακείες στο fb για να με κάνει να ζηλέψω για πολλοστή φορά. Θα πάρω τον φίλο μου να του πω για το πώς με πρήζει το αφεντικό μου στη δουλειά και που έχει τις παραλογές απαιτήσεις από μένα για πολλοστή φορά. Θα με πάρουν οι δυο φίλες μου, οι όποιες είναι μαλωμένες μεταξύ τους, να μου πούνε τους λογούς που δεν χωνεύει η μια την άλλη στη ιδία παρέα και θα τους ακούσω για μια ακόμα φορά. Για μια ακόμα φορά δηλαδή θα πούμε ''βαριές" συζητήσεις και θα μαυρίσει η ψύχη μας. Για μια ακόμα φορά θα είμαι κι εγώ ακροατής και θα ακούσω τα παράπονα, τις γκρίνιες και τις δυσκολίες τους. Μόλις τελειώσουν , θα πω κι εγώ τη δίκη μου γκρίνια... και στο τέλος θα βρεθούμε να συγκρίνουμε τα προβλήματα μας και θα μείνουμε με την αμφιβολία αν άκουσε, στα αλήθεια, κάποιος... κάποιον.

Θα με πάρει όμως κι ένας άλλος φίλος μου. Θα μου πει να πάμε για τρεξιματάκι, να γυμναστούμε λίγο γιατί έχουμε παρατήσει τον εαυτό μας. Και θα πάμε. Και θα γελάσουμε, γιατί θα βάζουμε αγώνες για το ποιος πάει πιο γρήγορα. Και θα με τραβήξει βιντεάκι να το έχει να το θυμάται που θα βλέπει εμένα , ποτάμι στον ιδρώτα, να έχω τη γλώσσα έξω σαν κουτάβι που ζητεί νερό και θα έχω πάρει αστεία φάτσα. Θα γελάμε.... Με τη Παντομίμα που θα παίξουμε σπίτι ένα βραδύ έχοντας έξω κακό καιρό για να βγούμε για ποτό. Πολύ γέλιο.... Θα είμαστε εγώ , αυτός η κοπέλα του και μια φίλη της. Μονό χαζομάρες θα κάνουμε. Την επομένη μέρα θα τους στείλω μήνυμα και θα τους πω να ξανακανονίσουμε, να μαζευτούμε... αυτή τη φορά για ταινία... κωμωδία λέω... Και θα περάσουν οι μέρες και θα λέμε τι γέλιο ρίξαμε εκείνο το βράδυ με την παντομίμα, με την ταινία, με το τρέξιμο εκείνο το απόγευμα. Θα γελάμε...

Θα γελάμε... Ξέρεις γιατί; Επειδή θα έχουμε περάσει τέλεια, χωρίς να αναφέρουμε σκοτούρες και έγνοιες. Χωρίς πράγματα να μας βαραίνουν την ψυχή. Γιατί το να μιλάς για τα προβλήματα συνεχώς δεν βρίσκεις λύσεις, αλλά δημιουργείς καινούργια προβλήματα. Ο φίλος δεν είναι μόνο δέκτης ούτε και δότης. Είναι συμμετέχων και συνοδοιπόρος και στα καλά και στα άσχημα. Ευλογημένη η φιλία η οποία έχει να μοιραστεί μόνο χαρές και γέλια!

Τελικά... οι φίλοι δεν είναι μόνο για τα δύσκολα. Είναι και για τα εύκολα, τα απλά. Να γελάει το χειλάκι σου βρε αδελφέ! Δεν λέμε όχι στα προβλήματά. Άφησε τα όμως λίγο στην άκρη, να πάρουμε μια ανάσα, ένα διάλειμμα να πιούμε ένα ποτήρι νερό που λένε.

Θα περάσουμε καλύτερα... σαν καλοί φίλοι. Θα δεις!!!

Nick


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.