Ο ρομαντισμός δε φεύγει ποτέ από τη μόδα!

2018-06-03

Περπάτας αμερίμνος στο δρόμο και όπου και να γυρίσεις το κεφάλι σου βλέπεις ζευγαράκια αγκαζέ, να απολαμβάνουν την βόλτα τους χέρι-χέρι, να χαμογελάνε και να αστειέυονται ο ένας με τον άλλον. Τέτοιες εικόνες σου προκαλούν ευχαρίστηση όποια ηλικία και να έχεις. Ο ρομαντισμός είναι αναγκαίος σε μία σχέση και χωρίς αυτόν δεν θα μπορέσει ποτέ να έχει διάρκεια και σταθερότητα. Μέσω του ρομαντισμού δείχνεις την αγάπη σου και την αφοσίωση σου στον έτερόν σου ήμισυ. Δείχνεις ποσο νοιάζεσαι και πόσο ενδιαφέρεσαι για εκείνον.

Στη σημερινή εποχή όμως είναι δύσκολο να επικρατεί ο ρομαντισμός, ειδικά όταν έχουν εισβάλει στην ζωή μας τα social media. Τα πράγματα έχουν γίνει πιο περιπλόκα και παρατηρείς ότι πλέον οι άνθρωποι δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Έχει χάσει πια το νοήμα ο ρομαντισμός και γενικά όλοι επικεντρώνονται στο πώς να περνάνε την ώρα τους. Πλέον το ενδιαφέρον και τα συναισθήματα δείχνονται με μια ειδοποιήση. Θεωρούμε πως ο άλλος μας "γουστάρει" αν κάνει like σε κάποια φωτογραφία που ποστάραμε. Δέν υπάρχει πλέον η επαφή από κόντα, μονο μέσω μιας οθόνης και χιλιάδων sms. Έτσι γίνεται η προσέγγιση. 

Οι περισσότεροι άντρες  για παράδειγμα δε βρίσκουν τον τρόπο να εκφράζονται σε μία γυναίκα και έτσι κάπου χάνονται στην επικοινωνία, διότι είτε χρησιμοποιούν λανθασμένο λεξιλόγιο, είτε πολύ απλά λένε πράγματα που μεταφέρουν λανθασμένα μηνύματα και δεν έχουν το αποτελέσμα που επιθυμούν. Αλλά να μην ρίξουμε το φταίξιμο μόνο στους άντρες.'Εχουμε κι εμείς ένα μερίδιο εύθηνης. Οι ίδιες οι γυναίκες κάνουμε τα μεγαλύτερα λάθη στον τρόπο που παρουσιάζουμε τον εαυτό μας σε εκείνους, περνώντας τους σφαλμένα μηνύματα. Είτε μέσω τους ντυσίματός μας, είτε μέσω της ομίλιας μας, είτε μέσω της συμπεριφοράς μας. Γι'αυτό και οι ίδιοι έχουν αυτές τις αντιμετωπίσεις, γιατι δυσκολέυονται να το διαχειριστούν. Φτάσαμε στην εποχή που τις περισσότερες φορές η γυναίκα κάνει την πρώτη κίνηση. 

Πλέον νιώθεις ότι έννοιες σαν τον ρομαντισμό και την αγάπη έχουν χάσει πια το νόμα τους. Αλλά χωρίς αυτά πώς θα επιβιώσει μια κοινωνία; Η αγάπη, ο έρωτας και ο ρομαντισμός είναι τα σπουδαιότερα πράγματα στην ζωή. Για αυτά εφευρέθηκε η λογοτεχνία και η ποίηση. Στην τελική αυτά ελπίζουμε να βρούμε στην ζωή ώστε να είμαστε ευτυχισμένοι. Γνωρίζω πως μας είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε στην ύπαρξη τους στις μέρες που ζούμε, αλλά μάλλον θα πρέπει να τις υιοθετήσουμε σαν έννοιες, αν όντως θέλουμε να βρούμε το άλλο μας μισό και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που παρουσιάζουμε τον εαυτό μας στο άλλο φυλο.

Mar


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.