Ο ερωτευμένος έχει το ακαταλόγιστο!!!

2018-05-02

Ο ερωτευμένος έχει το ακαταλόγιστο... Ο έρωτας θολώνει την κρίση και σου καταστρέφει την ψυχή... 

"Από αγάπη μπορεί κ να πεθάνεις, από έρωτα μπορεί κ να σκοτώσεις..." Γι' αυτό μην περιμένεις ποτέ ερωτευμένος να απολογηθεί για τις πράξεις του... Είναι σαν να περιμένεις από τρελό να σου μιλήσει λογικά. 

Ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα με χίλιες αντιδράσεις... Ξεπερνάς τα όρια σου και αγγίζεις τα όρια της παραφροσύνης. Όντας ερωτευμένος μπορείς να νιώσεις μίσος, θυμό, οργή, λατρεία, εξάρτηση, καύλα, έρωτα, πάθος, ζήλεια, πόνο, εμμονή... Μπορεί εκεί που λατρεύεις τον άλλον να θέλεις να ορμήξεις να τον ξεσκίσεις... Να τον ματώσεις... Να του αφήσεις πληγές που θα μείνουν πάντα ανοιχτές... Δε σε νοιάζει αν θα σε θυμάται ωραία ή άσχημα... Σε νοιάζει να σε θυμάται. Γιατί η δική σου τιμωρία που τον ερωτεύτηκες είναι να τον θυμάσαι για πάντα! 

Ερωτευόμαστε συνήθως τα λάθος άτομα... Και μια ζωή μας κυνηγούν οι πράξεις και τα λόγια μας... Το πόσο άνευ όρων δοθήκαμε στον άλλον... Το πόσο πονέσαμε εξαιτίας τους... Το πόσο χαμηλά πέσαμε και χάσαμε την αξιοπρέπεια μας... Όμως ο έρωτας δεν θα είχε καμία αξία χωρίς αυτά... Και ίσως αν οι άνθρωποι δεν ήταν λάθος να μην υπήρχε αυτή η παράνοια που τα κάνει όλα τόσο γαμημένα τέλεια. 

Όμως... Πάντα υπάρχει ένα όμως... Αν σε πονέσει πολύ θα τον αποφεύγεις μια ζωή. Όπως ο διάολος το λιβάνι!

τ.β.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.