Ο άντρας της ζωής μου είμαι εγώ!

2019-06-03

Από μικρές μας διαβάζουν πολλά παραμύθια. Όλα με πρίγκιπες και πριγκίπισσες και φυσικά με το πολυπόθητο ''happy end''. Σε όλα η ίδια πλοκή... Η πριγκίπισσα να κινδυνεύει και ο πρίγκιπας να πολεμάει με δράκους και μάγισσες για να τη σώσει και ''ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.'' Ιστορίες για κοριτσάκια...

Τι γίνεται όμως όταν, αναζητάς τα παραμύθια και στην ενήλικη ζωή;
Θα σου πω εγώ... Πέφτεις και γκρεμοτσακίζεσαι!!! Η ζωή δεν είναι παραμύθι, ούτε εσύ είσαι πριγκίπισσα! Και φυσικά, δεν υπάρχουν ούτε πρίγκιπες, ούτε άσπρα άλογα. Όσο πιο νωρίς το καταλάβεις, τόσο το καλύτερο για 'σένα. Ίσως ακούγομαι κυνική αλλά, η πραγματικότητα είναι αυτή.

Γιατί ο ''πρίγκιπας'', δεν θα σε ψάξει όπως έγινε στην ''Σταχτοπούτα'', επειδή περάσατε λίγες ώρες μαζί διασκεδάζοντας. Και να το κάνει δηλαδή, μη βιαστείς να χαρείς... Για καμιά ''αρπαχτή'' θα είναι να ξέρεις. Εσύ που είσαι οκ με αυτό, προχώρα! Εσύ που δεν είσαι, συγγνώμη αλλά τι περίμενες δηλαδή; Να γνωρίσεις τον μεγάλο σου έρωτα σ' ένα club; Κούκλα μου, όσο και να βαφτείς, όσο και να στολιστείς βάλτο καλά στο νου... Δεν κάνεις σοβαρές γνωριμίες σε νυχτερινά μαγαζιά! Οι ''πρίγκιπες'', δεν γουστάρουν τα ντάμπα-ντούμπα και δύσκολα θα πλησιάσουν κάποια που τους ''γυάλισε''. Και μην ξεχνάς ότι και ο πρίγκιπας της Σταχτοπούτας, αν ήταν σωστός δεν θα χρειαζόταν το γοβάκι της, για να την αναγνωρίσει! 

Και μην περιμένεις κάνα κυνήγι όπως έγινε, στην ''Χιονάτη'' και στην ''Ωραία Κοιμωμένη''. Δύσκολο να επιμείνει τόσο πολύ κάποιος και ακόμα πιο δύσκολο, να περιμένει, όταν υπάρχουν κι άλλες ''πριγκίπισσες'' εκεί έξω! Όχι πιο όμορφες από 'σένα. Άλλωστε, η ομορφιά είναι υποκειμενική. Απλά δεν το παίζουν δύσκολες επειδή περιμένουν ο πρίγκιπας να πολεμήσει θεούς και δαίμονες για χάρη τους! Τον θέλουν, τις θέλει και αυτό τους αρκεί!

Εσύ αν θες προσπάθησε να γίνεις μια σύγχρονη Μπελ. Μορφωμένη, δυναμική και προπάντων, ανεξάρτητη! Ολόκληρο Γκαστόν απέρριψε κι ας φαινόταν ότι ήταν ο ιδανικός, για εκείνη... Είδες μετά πώς κατέληξε επειδή ήξερε να περιμένει κι επειδή έβαλε κι εκείνη το χεράκι της; Μη μπεις όμως κι εσύ στο τρυπάκι να σώσεις κάποιον, που δεν θέλει να σωθεί. Το ότι η Μπελ στάθηκε τυχερή, δε σημαίνει ότι το ίδιο θα συμβεί και σε 'σένα! 

Κάποιες φορές, απλά δεν ταιριάζεις με τον άλλον και καλά θα κάνεις να το δεχτείς, μια ώρα αρχύτερα. Μη κολλάς σε καταστάσεις αδιέξοδες και σταμάτα να δικαιολογείς τα πάντα! Μη τρέφεις ελπίδες και γενικά μη το ζεις μόνη σου, κρίμα είναι.. Σταμάτα να το ψάχνεις γενικά και δέξου την αλήθεια που ξέρεις ήδη, γιατί χαζή δεν είσαι!

Να δίνεις ευκαιρίες, για να γνωρίζεις ανθρώπους. Να μαθαίνεις απ' τα λάθη σου, για να γνωρίσεις και να αγαπήσεις εσένα. Και να λες στον εαυτό σου, '' Ο άντρας της ζωής μου, είμαι εγώ!'' Να χαμογελάς και να προχωράς...

Στέλλα Κ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.

Τι όμορφη που μπορείς να ζωγραφίσεις την ζωή. Φτάνει να το θες... Φτάνει να είναι κάποιος εκεί σε αυτό σου το ταξίδι να σου υπενθυμίζει την ομορφιά του προορισμού και τον στόχο σου! Τα χρώματα που βάζεις στην ζωγραφιά της ζωής σου, χρώματα ευτυχίας, χαράς, κατανόησης, αποδοχής, χρώματα έντονα και ζωηρά!