Να είσαι πάντα αισιόδοξος!

2019-04-19

Ξέρω διανύεις μια δύσκολη περίοδο της ζωής σου και αντιμετωπίζεις κάποιες δυσκολίες που μερικές φορές αντλούν όλη την ενεργεία σου. Σου τυχαίνουν κάποιες καταστάσεις οι οποίες σε καθηστούν ανύμπορο και νιώθεις ότι δεν υπάρχει κάτι το θετικό. 

Όλοι μας έχουμε περάσει κάποια φάση που πιστέυαμε πως όλα μας πάνε στραβά και αναρωτιόμασταν γιατί συμβαίνει σε μας. Καταστάσεις όπως να χάσεις την εμπιστοσύνη σου και τον σεβασμό σου σε άτομα τα οποία σημαίναν πολλά για σένα. Όπως το να χάσεις ένα άτομο για το οποίο είχες τόσα συναισθήματα. Και επίσης το να μην βρείς μια εργασία η οποία θα σε κάνει ανεξαρτήτο και να μπορείς να σταθείς στα πόδια σου.

Βιώνεις την μια αποτυχία μετά την άλλη και απελπίζεσαι. Υπήρχαν στιγμές που και εγώ η ίδια ένιωθα ασχήμα και άφηνα τις αποτυχίες μου και τα λάθη μου να με χαρακώσουν ψυχολογικά. Όμως η λύση δεν είναι αυτή. Πρέπει μέσα σου κάποια στιγμή να συνιδειτοποιήσεις πως η ζωή είναι μια δοκιμασία η οποία μας βάζει κάποια εμπόδια και μόνο οι αισιοδόξοι και οι δυνατοί μπορούν να τις ξεπεράσουν.

Το να στεναχωριέσαι με τις αποτυχίες σου και να εγκαταλείπεις είναι το μόνο εύκολο της υπόθεσης.Το να ενθαρρυνέσαι από τις αποτυχίες σου περισσότερο και να συνεχίζεις είναι το δύσκολο κομμάτι που δεν μπορούμε όλοι μας να το ολοκληρώσουμε. Ξέρω πως βλέποντας τα άτομα γυρώ σου συγκρίνεις τον εαυτό σου με εκείνους. Υπάρχουν και από την άλλη και τα σόσιαλ μίντια που βάζουν τους ανθρώπους σε μια διαδικασία συναγωνισμού συγκρινοντάς μεταξύ τους τις ζωές τους ποσταρόντας ο καθένας προσωπικές στιγμές οι οποίες μοιάζουν τόσο ιδανικές που ο καθένας μας θα ζήλευε λες και η ζωή είναι διαγωνισμός και ο καλύτερος κερδίζει.

Η ζωη είναι να την απολαμβάνεις όπως εσυ επιθυμείς και με αισιοδοξία πάντα. Η αισιοδοξία είναι το κλειδί για την επιτυχία. Όποια δυστυχία και αν συναντήσεις η εμπόδιο αντιμετώπισετο σαν κάτι κάλο. Αντιμετώπισε το σαν ένα μάθημα το οποίο θα σε βελτιώσει και θα σε ωριμάσει μέσα σου. Τι και αν έχασες άτομα που κάποτε ήταν κομμάτι της ζωής σου,φίλους ,συντρόφους. Τουλάχιστον πλέον θα έχεις πλάι σου αυτούς που πραγματικά νοιάζοντε και αξίζουν αυτή την θέση. Αυτοί που θα σε πάνε παραπέρα και δεν θα σε κρατάνε στάσιμο. Τι και αν δεν μπόρεσες με την πρώτη ευκαιρία να βρείς την δουλεία που ονειρευόσουν η κάπου να εργαστείς αυτό δεν σημαίνει πως σταματάς την προσπάθεια απλα συνεχίζεις να προσπαθείς και σίγουρα θα ανταμειφθείς.

Η ζωη είναι μια συνεχής δοκιμασία και εμείς στην μέση συνεχώς να παλέυουμε να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες της. Το να κάθεσαι να κλαίγεσαι και να λυπάσαι τον εαυτό σου με την παραμικρή δυσκολία είναι το μόνο εύκολο στην υπόθεση. Το δύσκολο κομμάτι είναι να δείς τον εαυτό σου στην χειρότερη καταστάση και όμως να έχεις την δύναμη να ξανασηκωθείς να παλέψεις με ένα χαμόγελο. 

Έχεις τα κότσια να ξανασηκωθείς ακόμα και αν έχεις φάει ξανα και ξανά τα μούτρα σου; Αυτή είναι η ερωτήση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου κάθε φορά που συναντάς εμπόδιο. Και αν η απαντήση είναι ναι τότε πάρε μια βαθιά ανασά μάζεψε όση δύναμη έχεις και δώστα όλα. Δεν έχεις τίποτα να χάσεις αυτό να έχεις πάντα στο νού σου. Πρέπει να αποφασίσεις μέσα σου λέγοντας στον εαυτό σου με είδα στον πάτο καιρός να με δω λοιπόν και στην κορυφή.

Μαρινέλα Σ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.