Μου τη δίνουν τα Χριστούγεννα!!!

2018-12-25

Χριστούγεννα, η μεγαλύτερη και πιο φαντασμαγορική γιορτή από όλες, την περιμένεις όλο το χρόνο. Η πόλη γεμίζει λαμπάκια, στολίδια και κάθε λογής γιορτινά μικροπράγματα... Κι όταν τελειώσουν νιώθεις πως κάτι από όλη αυτή η μαγεία και τη φρενίτιδα σου λείπει. Ή μήπως είναι η ιδέα σου;

Έχουμε συνδέσει τις γιορτές, με οικογενειακά τραπέζια και μαζώξεις συγγενών, άλλοι τις συνδυάζουν με πάρτυ και συγκεντρώσεις της παρέας και των αγαπημένων μας προσώπων σε ανάλογο κλίμα και υπάρχουν και οι «μια κατηγορία από μόνοι τους» όσοι γιορτάζουν σόλο.

Οι περισσότεροι έχουν γιορτάσει με όλους τους τρόπους στη ζωή τους... Άλλοτε εύθυμα, γεμάτα γέλιο και καλοπέραση κι άλλοτε σε τυπικά, πληκτικά ρεβεγιόν και τραπεζώματα. Άλλοτε με μεγάλες παρέες, νέους φίλους και φίλους φίλων σε σπίτια ζεστά και γιορτινά ή και έξω να κάνετε πρόποση και σε άλλες τέτοιες όμορφες στιγμές. Εκείνα τα Χριστούγεννα που δεν θα τα ξεχάσεις ποτέ όμως είναι τα μοναχικά σου, τις θλιμμένες γιορτές που το μόνο που ένιωθες ήταν τη βαβούρα γύρω σου, και μέσα σου κενό και απομόνωση. Ναι ναι για εκείνα τα Χριστούγεννα που ήθελες απλά να περάσουν οι μέρες να αλλάξει η χρονιά, μπας και αλλάξει η τύχη και η ζωή σου ριζικά.
Αναλογικά με το περιεχόμενο της εκάστοτε χρονιάς, διαμορφώνεται και η διάθεση μας. Εάν πήγανε όλα "μουρτζούφλικα", στραβά κι ανάποδα... Μάντεψε πως θα κλείσει η χρονιά... Επίσης αν είχες πολλές όμορφες μέρες, η ίδια κατάνοιξη θα σε ακολουθεί ως το τέλος του έτους. Όλα είναι στον τρόπο σκέψης μας και αφορούν το πως διαχειριζόμαστε τις δύσκολες καταστάσεις.

Τα δώρα κάτω από το δέντρο, τα φανταχτερά περιτυλίγματα, οι κορδέλες, τα φρουφρου και τα αρώματα, όλα αυτά τα υλικά δε σε συγκινούν. Όσο μεγαλώνεις θέλεις να έχεις γύρω σου αγαπημένους αληθινούς ανθρώπους (κι ας είναι μετρημένοι), αμοιβαία αγάπη, ειλικρινή χαμογέλα και μεγάλες, στοργικές αγκαλιές.

Κάνοντας μια βόλτα μόνος το βράδυ, αν κοιτάξεις ανάμεσα στα φώτα και στα χαμόγελα θα τους βρεις αυτούς που νιώθουν μόνοι... Θα στο πουν με μάτια που ταξιδεύουν ή θα περπατούν κοιτώντας στο πάτωμα αμήχανα... Θα δεις ανθρώπους δίχως ένα ζεστό σπίτι και μια αγκαλιά, σε ένα παγκάκι, στη γωνία του πεζοδρομίου ή κάπου κλειστά... Φέτος μην τους προσπεράσεις. Χάρισε τους μια σπλαχνική κουβέντα, έχουν ανάγκη να μιλήσουν, ένα ζεστό πιάτο φαγητό, ζεστά ρούχα ή σκεπάσματα ή ένα χώρο να ζεσταθούν εάν υπάρχει στην περιοχή σου. Μια πράξη αγάπης θα σε κάνει να νιώσεις λιγότερο μόνος, ότι έχεις προσφέρει κάτι για να ομορφύνεις τη στιγμή ενός ανθρώπου που η ζωή και όχι ο ίδιος, επέλεξε να περνά μόνος τα Χριστούγεννα.

Μην ξεχάσεις να κοιτάξεις στον ουρανό, όσοι ταξίδεψαν σε τόπους γαλήνιους, είναι παρόντες στις γιορτές, μην τους ξεχνάς. Άναψε ένα κεράκι και βάλε συμβολικά άλλο ένα πιάτο στο τραπέζι. Μόνο όσοι άγγιξαν τον ουρανό δε γυρνούν, όλα τα άλλα με κάποιο τρόπο βρίσκουν το δρόμο τους και διορθώνονται.

Φέτος τα Χριστούγεννα δώσε για να νιώσεις και πίστεψε με, η ζωή το καλό στο ανταποδίδει διπλά. Αν νιώθεις μοναξιά με ανθρώπους γύρω σου σκέψου τρόπους να προσφέρεις, να δημιουργήσεις. Γίνε αυτοδύναμος, ο άνθρωπος που σε γεμίζει και σε συμπληρώνει, αυτός που εσύ θέλεις να είσαι.Χαμογέλα στη ζωή καί κλείσε της το μάτι , θα σου χαμογελάσει κι αυτή. 

☞ "Τα Χριστούγεννα είναι μια γέφυρα. Χρειαζόμαστε γέφυρες, καθώς ο ποταμός του χρόνου γίνεται παρελθόν. Τα σημερινά Χριστούγεννα, θα πρέπει να σημάνουν την δημιουργία ευτυχισμένων ωρών για το αύριο, και να αναγεννήσουν εκείνες του χθες." -Gladys Taber

Καλές γιορτές!!!

Νένα Ε.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.