Μην κρίνεις, για να μην κριθείς!

2019-06-07

Σου είναι τοσο εύκολο να σηκώνεις το δάχτυλο σχολιάζοντας οποιονδήποτε δείχνει. Με την πρώτη ματιά έχεις την ικανότητα να τον σκανάρεις τον άλλον και μέσω της εμφάνισης και της πρώτης όψης να θεωρήσεις πως μπορείς να κρίνεις τι άνθρωπος είναι λες και η εικόνα καθορίζει το ποιοι είμαστε. Λες και το γράφει το κούτελο μας αν είμαστε καλοί οι κακοί άνθρωποι. Λες και το προσώπο μας εκφράζει αυτό που νιώθουμε και πιστεύουμε πραγματικά.

Ο κάθε άνθρωπος επιθυμεί να παρουσιάζει τον εαυτό του στην κοινωνία με τον τρόπο που εκείνος θεωρεί σωστότερο. Δεν δείχνουμε όλοι μας το εκατό τις εκατό προς τα έξω. Μερικοί φυλάμε για μας κάποια κομμάτια του εαυτού μας θέλωντας έτσι να μας ππροφυλάσσουμε. Όταν αποκαλύπτεις στους άλλους τόσο εύκολα πτυχές του εαυτού σου είναι λές και τους δίνεις αφορμή να γνωρίζουν τα ευάλωτα σημεία σου. 

Δυστυχώς αν θες να επιβιώσεις στην σημερινή κοινωνία αυτή η κίνηση δεν θα ήταν πολύ συνετή εκ μέρους σου. Έχουν έρθει δύσκολη καιροί βλέπεις και όλοι κοιτάμε πώς να πατάμε ο ένας πάνω στον άλλον. Βλέπεις όλοι θέλουν να είσαι καλά αρκεί να μην είσαι καλύτερα από αυτούς. Όλοι επιθυμούν την ευτυχία σου αρκεί να μην ξεπερνά την δική τους. Και δυστυχώς όλοι πιστέυουν πως έχουν άποψη και λόγο στο τι πρέπει να κάνεις στην ζωή σου λές και εκείνοι ξέρουν καλύτερα τι θές και όχι εσύ.

Ό,τι και να κάνεις την ζωή πάντα θα γίνεσαι στόχος σχολιασμού. Ακόμα και τίποτα να μην κάνεις πάλι θα υπάρξει κριτική. Είναι στη φύση μας φαίνεται να ασχολιόμαστε περισσότερο με τις ζωές των άλλων παρά με τις δικές μας. Νιώθουμε συνεχώς ότι εκεί έξω υπάρχει ένας αντίπαλος ένας αντίζηλος που πρέπει να ξεπεράσουμε.Ο μόνος αντιπάλος σου είναι ο δικός σου εαυτός και κανένας άλλος. Το μόνο άτομο που θα πρέπε να ξεπεράσεις είναι αυτός που ήσουν χθες. Εκεί να στοχέυεις όλη σου την προσοχή στο πως μπορείς να καλυτερέψεις εσύ τον εαυτό σου. Όσο για τι κριτικές που θα δέχεσαι θα μάθεις να τις ανέχεσαι και να αντιληφθείς πως πάντα θα υπάρχουν ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των πράξεών σου.

Πράξε όπως εσύ θεωρείς σωστά.Δείξε στον κόσμο τον αληθινό σου εαυτό και άσε την κρίση σε εκείνους άλλωστε σημασία έχει στην ζωή να γνωρίζεις ποίος πραγματικά είσαι και να έχεις γνώθι σαυτον. Στο κάτω κάτω της γραφής σημασία έχει ότι να κάνεις να το κάνεις χωρίς τύψεις και ενδοιασμούς απελευθερωμένος από τις απόψεις των άλλων και με καθαρή συνείδηση.

Μαρινέλα Σ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.