Λέξεις, αλλιώτικες σφαίρες.

2019-11-14

Σήκωσα ψηλά το χέρι μου, μεσάνυχτα -τράβηξα τη σκανδάλη και πυροβόλησα στο σκοτάδι. Μια σφαίρα σκάει στον αέρα, σαν κενό πυροτέχνημα. Κι όσο κοιτώ τον ουρανό νιώθω το σώμα μου ελαφρύτερο, λες και η ψυχή μου βρήκε τρόπο να αποδράσει. Το σκοτάδι συντροφιά, σε ένα σώμα πούπουλο, ένα αόρατο ψαλίδι μου κόβει τη φωνή. Από τα χείλη μου εκπυρσοκροτούν στο μυαλό μου οι λέξεις, εκεί ήταν η θέση τους και τότε και τώρα και πάντα.

"Κάποτε θα μας πνίξουν τόσα ανείπωτα λόγια" -Τάσος Λειβαδίτης


Νένα Ε.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.