Κοίτα τι έχασες!

2018-05-07

Κάθε μέρα θα σου δείχνω τι χάνεις... Υπόσχομαι!
Μόνο εγώ ξέρω πόσες ευκαιρίες έδωσα...
Σε 'σενα, σ' εμάς...
Μόνο εγώ.
Τόσο αφελής υπήρξα...
Γιατί βλέπεις, πίστευα ότι, ήμουν για 'σενα κι εσύ ήσουν για 'μένα. Απ' την πρώτη κιόλας στιγμή η χημεία μας, ήταν εμφανής. Αυτός ο ηλεκτρισμός στον αέρα, αυτήν η ανεξήγητη έλξη...
Μα εσύ ήσουν τυφλός για να τα δεις και ανίκανος να καταλάβεις. Ή μάλλον δειλός...
Ναι δειλός. Προτίμησες να μείνεις στα σίγουρα, που μόνο τις σωματικές σου ανάγκες μπορούσαν να καλύψουν παρά να κυνηγήσεις το άγνωστο, που σου γεννούσε πρωτόγνωρα αισθήματα. Έκατσες σε κάτι που δεν είχε για 'σενα ουσία και κορόιδευες τον εαυτό σου. Σε λυπάμαι.
Και κάπως έτσι πέρασε κι ο καιρός με 'σενα να κρύβεσαι πίσω απ' το δάχτυλο σου κι εγώ να μαθαίνω κάθε μέρα και κάτι καινούργιο, να πέφτω απ' τα σύννεφα αλλά παράλληλα, να αλλάζω και μυαλά.
Γιατί μπορεί να με τσάκισες και να με ρήμαξες αλλά τώρα που σηκώθηκα, έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου και την τηρώ με νύχια και με δόντια.
Διάολε! Κάθε μέρα θα σου δείχνω τι χάνεις! Κάθε μέρα θα βλέπεις, την ευκαιρία που άφησες να φύγει μέσα απ' τα χέρια σου και θα μετανιώνεις.
Μα τότε, θα 'ναι αργά. 

Στέλλα Κ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι όμορφη που μπορείς να ζωγραφίσεις την ζωή. Φτάνει να το θες... Φτάνει να είναι κάποιος εκεί σε αυτό σου το ταξίδι να σου υπενθυμίζει την ομορφιά του προορισμού και τον στόχο σου! Τα χρώματα που βάζεις στην ζωγραφιά της ζωής σου, χρώματα ευτυχίας, χαράς, κατανόησης, αποδοχής, χρώματα έντονα και ζωηρά!

Μα νερό να γίνονταν και ανάμεσα από τα δάχτυλα σου να έβρισκαν διέξοδο που το κακό; Τα χέρια σου μια φορά θα τα μούσκευες... θα ένιωθες την γλυκιά δροσιά της προσπάθειας στα ακροδάχτυλά σου... θα σου κόβονταν η ανάσα και εκεί που θα νόμιζες ότι αναπνοή δεν μπορείς να πάρεις και πως ήρθε η ώρα να πεθάνεις...
Αέρας...

Πώς να σου κρυφτώ; Με διαβάζεις σαν ανοιχτό βιβλίο ήδη από την αρχή μας... Ξέρεις πάντα τι να μου πεις και ποια λόγια θα χρησιμοποιήσεις. Έχεις το κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες στην ψυχή, τη σκέψη και στο υποσυνείδητο μου κι αυτό σου το εμπιστεύτηκα εγώ.