Καλοκαίρι...

2018-08-22

Καλοκαίρι.... Μια λέξη που σε κάθε άνθρωπο φέρνει χιλιάδες αναμνήσεις, που τον κάνει να φέρνει στον νου του ανθρώπους, ανθρώπους που τον βοήθησαν να ζήσει την ανεμελιά της εποχής ή που ξαφνικά τον επανέφεραν στην μουντάδα του χειμώνα. Σημασία όμως έχει να ξέρεις εσύ μέσα σου ποιους θες να κρατήσεις μαζί σου τον χειμώνα, για να σε συντροφεύουν στο κρύο και να ζεσταίνουν την καρδιά σου, που θα βρίσκονται στις αναμνήσεις που θα φέρνεις στο νου μπροστά από το τζάκι και θα ελπίζεις το επόμενο καλοκαίρι να ζήσεις καλύτερες στιγμές στο πλάι τους!

Χ.Κ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.