Η τέχνη της ζωής...

2019-11-28

Στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και καθώς οι δείκτες στο ρολόι δεν στέκονται στιγμή προσοχή, η ζωή κυλά σαν άμμος ανάμεσα στα δάχτυλα μας.

Είναι μαγικό να μετουσιώνεται στην ψυχή και την καμπύλη των χειλιών μας η χαρά του άλλου. Γνωστός είτε άγνωστος για σένα. Αν καταφέρεις να γίνεις αυτό το σπάνιο είδος ανθρώπου "συλλέκτης αυθεντικών στιγμών" δε μπορεί να συλλάβει ανθρώπου νους , πόση δύναμη συμπυκνώνεις μέσα σου. Οι στιγμές είναι πολύτιμο υλικό.

Τη στιγμή που εκχειλίζεις την ουσία από ένα χαμόγελο , από την στάση και τις κινήσεις κάποιου ακόμη κι αν δεν γνωρίζεις τη γλώσσα του σώματος, ένα αστείο ή μια ιστορία που θα ακούσεις. Οι πολλαπλές εικόνες ολόγυρα σου είναι γεμάτες λέξεις, αλλά ταυτόχρονα ένας άγραφος καμβάς για εσένα , τον περαστικό θεατή. 

Σκέψου κάποιον που παίζει με ένα σκυλάκι, κάποιον να χορεύει στο ίδιο μουντό σοκάκι που διασχίζεις, ένα ερωτευμένο ζευγάρι που περπατά χέρι χέρι και αγκαλιά ή εκδηλώνει την αγάπη του, μια γλυκιά αφιέρωση στο ραδιόφωνο, εκείνο το τραγούδι που έψαχνες ή αγαπάς ακούγοντας την αγαπημένη σου εκπομπή, μια παράσταση που είδες, μια στοργική μαμά με το παιδί της, η μεγάλη χαρούμενη παρέα που γιόρταζε ή γλεντούσε τη ζωή στο μαγαζί δίπλα στη δική σου παρέα, το γέλιο των παιδιών στην παιδική χαρά της γειτονιάς σου, το κείμενο που άφησε αποτύπωμα στην φιλοσοφία σου, είναι τόσα πολλά κι όλα γύρω μας.

Κάθε σου μέρα είναι μια σύνθεση από μικρές πράξεις και συνοπτικές συνομιλίες, ένα όμορφο σύνολο στιγμών στο βιβλίο της ζωή σου.
Τη ζωή δεν την μαθαίνεις μόνο από όσες στιγμές έχεις ζήσει, τον κόπο σου, τα λάθη, τις αποτυχίες, αλλά και τις απρόσμενες επιτυχίες σε προσωπικό επίπεδο. Ως παρατηρητής και καλός αλλά όχι αδιάκριτος ακροατής , μπορείς εξίσου να διδαχθείς τα μυστικά του ευ ζην. Αρκεί μόνο να ανοίξεις τα μάτια και τα αυτιά σου και να χρωματίσεις την μέρα σου με το κάτι καινούργιο που έχει να σου προσφέρει.

Ας αποδεχτούμε ότι οι άνθρωποι διαφέρουμε μεταξύ μας. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν από την μια μέρα στην άλλη, κατά βάση ο χαρακτήρας μένει ίδιος και σταδιακά βελτιώνεται. Ας αδράξουμε λοιπόν την ευκαιρία για ένα αύριο γεμάτο κατανόηση , σεβασμό και αγάπη απέναντι στον συνάνθρωπο μας, κοιτώντας την ουσία και όχι τα ελαττώματά και τα αρνητικά στοιχεία. Καθένας είναι φτιαγμένος από αντιθέσεις και αυτό τον κάνει μοναδικό.

☞When you choose to see the good in others, you end up finding the good in yourself. -Unknown

Νένα Ε.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Τι όμορφη που μπορείς να ζωγραφίσεις την ζωή. Φτάνει να το θες... Φτάνει να είναι κάποιος εκεί σε αυτό σου το ταξίδι να σου υπενθυμίζει την ομορφιά του προορισμού και τον στόχο σου! Τα χρώματα που βάζεις στην ζωγραφιά της ζωής σου, χρώματα ευτυχίας, χαράς, κατανόησης, αποδοχής, χρώματα έντονα και ζωηρά!

Μα νερό να γίνονταν και ανάμεσα από τα δάχτυλα σου να έβρισκαν διέξοδο που το κακό; Τα χέρια σου μια φορά θα τα μούσκευες... θα ένιωθες την γλυκιά δροσιά της προσπάθειας στα ακροδάχτυλά σου... θα σου κόβονταν η ανάσα και εκεί που θα νόμιζες ότι αναπνοή δεν μπορείς να πάρεις και πως ήρθε η ώρα να πεθάνεις...
Αέρας...

Πώς να σου κρυφτώ; Με διαβάζεις σαν ανοιχτό βιβλίο ήδη από την αρχή μας... Ξέρεις πάντα τι να μου πεις και ποια λόγια θα χρησιμοποιήσεις. Έχεις το κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες στην ψυχή, τη σκέψη και στο υποσυνείδητο μου κι αυτό σου το εμπιστεύτηκα εγώ.