Η πόρτα για την ευτυχία

2017-09-10

Είναι κι αυτές οι βροχερές μέρες που κοιτάζεις έξω από το παράθυρο και βλέπεις τον κόσμο να κινείται όσο πιο γρήγορα μπορεί για να βρει καταφύγιο, πολλές φορές όχι μόνο από τη βροχή αλλά και από τον εαυτό του. Βλέπεις αυτές τις μέρες όλοι βυθιζόμαστε σε σκέψεις και όλα φαντάζουν πιο μελαγχολικά από άλλες φορές.
Ξυπνάς νωρίς το πρωί και παίρνεις το πρώτο λεωφορείο, άνθρωποι έρχονται και φεύγουν, ο καθένας έχει το δικό του προορισμό, τη δική του ιστορία που προσπαθείς να μαντέψεις κοιτάζοντας στα μάτια του. Όμως, μάταια... Είναι καλά κρυμμένη πίσω από το αινιγματικό βλέμμα. Τελικά αναρωτιέσαι "γιατί να υπάρχει τόση μοναξιά στις καρδιές των ανθρώπων;"
Όλη τη διάρκεια της ζωής μας κυνηγάμε την ευτυχία, αυτή τη μικρή στιγμή που θα δώσει ένα νόημα, ένα χρώμα στην άτονη καθημερινότητα. Κάνουμε τα πάντα στοχεύοντας σε αυτήν, φυλακισμένοι πίσω από βιβλία, από γραφεία, από αίθουσες, από παράθυρα κλειστά προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι αξίζουμε, να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή! Όμως, στην προσπάθειά μας αυτή χάνουμε τελικά τον εαυτό μας και η πόρτα κλείνει και εμείς δεν καταφέραμε ποτέ να φτάσουμε, αναρωτιόμαστε τι κάναμε λάθος... Προσπαθήσαμε, πονέσαμε, πετάξαμε όλη τη ζωή μας ελπίζοντας στο καλύτερο αύριο. Μα αυτό ακριβώς είναι το λάθος μας, δεν ζήσαμε, δεν ονειρευτήκαμε αρκετά, δεν πραγματοποιήσαμε τα όνειρα μας... Πώς αλλιώς μπορείς να βιώσεις την ευτυχία, αν όχι έτσι;
"Δεν είναι αργά", ψιθυρίζουμε στον εαυτό μας. "Υπάρχει χρόνος... τίποτα δεν χάθηκε" λέμε ξανά και ξανά, το συνειδητοποιούμε καθώς βρισκόμαστε σε κάποια άχρωμη αίθουσα, κοιτάζοντας από το παράθυρο και παίρνουμε επιτέλους την μεγάλη απόφαση. Όλα γίνονται τόσο γρήγορα που σχεδόν δεν το καταλαβαίνουμε. Σηκωνόμαστε, βγαίνουμε από την αίθουσα. Και για πρώτη φορά παρατηρούμε τον κόσμο, τη φύση, τους ανθρώπους και νιώθουμε μια χαρά, ένα αίσθημα ελευθερίας να μας πλημμυρίζει και αφηνόμαστε σ΄αυτό. Χαμογελάμε και το χαμόγελο αυτό είναι τόσο αβίαστο, τόσο αληθινό.
Συνειδητοποιούμε πως είχαμε να χαμογελάσουμε έτσι εδώ και πολλά χρόνια! Για πρώτη φορά η ευτυχία είναι απέναντί μας και μας περιμένει... Για πρώτη φορά νιώθουμε πάλι ζωντανοί!!!

Ηλιαχτίδα