Η ευλογία του εκπαιδευτικού!

2018-07-07

Είναι ευτυχία να είσαι με παιδιά. Είναι ευτυχία εκεί που η μέρα μοιάζει να θέλει restart να βλέπεις χαρούμενες φατσουλες να σε χαιρετούν. Οι εκπαιδευτικοι είναι από τους πιο τυχερούς. Το επάγγελμα σου σε κάνει να βλέπεις καθημερινά παιδιά που δειλά αρχίζουν να διαβάζουν και με όρεξη σου λένε ήρθα! Ή να σου φωνάζουν από μακριά με ένα τεράστιο χαμόγελο Καλημέρα! Αν δεν είναι αυτό καλή μέρα τότε τι? Τους δείχνεις κάτι που για σένα είναι μικρό και ενθουσιαζονται τόσο σαν να τους έδειξες τον κόσμο.

Αν είσαι εκπαιδευτικός είσαι ο καλύτερος φίλος του κάθε παιδιού. Κανένα δεν θα σε αντιπαθησει και κανένα δεν πρόκειται να σου κρατήσει κακία. Άσε που τα δώρα θα είναι άφθονα. Αυτοκόλλητα, ζωγραφιές, αναφορές μέσα σε εκθέσεις, και πολλές πολλές αγκαλιές. Αγκαλιές από αυτές που τα χέρια σου θα μπορούσαν να τα τυλιξουν 2 και 3 φορές τα μικρακια σου. Αν είσαι εκπαιδευτικός θα μάθεις τι σημαίνει αγνή αγάπη!

Vasoula Mant. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.

Τι όμορφη που μπορείς να ζωγραφίσεις την ζωή. Φτάνει να το θες... Φτάνει να είναι κάποιος εκεί σε αυτό σου το ταξίδι να σου υπενθυμίζει την ομορφιά του προορισμού και τον στόχο σου! Τα χρώματα που βάζεις στην ζωγραφιά της ζωής σου, χρώματα ευτυχίας, χαράς, κατανόησης, αποδοχής, χρώματα έντονα και ζωηρά!

Μα νερό να γίνονταν και ανάμεσα από τα δάχτυλα σου να έβρισκαν διέξοδο που το κακό; Τα χέρια σου μια φορά θα τα μούσκευες... θα ένιωθες την γλυκιά δροσιά της προσπάθειας στα ακροδάχτυλά σου... θα σου κόβονταν η ανάσα και εκεί που θα νόμιζες ότι αναπνοή δεν μπορείς να πάρεις και πως ήρθε η ώρα να πεθάνεις...
Αέρας...