Η δύναμη του αμοιβαίου!

2019-07-05

Έχει συμβεί σε όλους μας. Ξέρεις, αυτό που ενθουσιάζεσαι και ξεκινάς κάτι χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Επενδύεις σε ένα άτομο τζάμπα και βερεσέ, προσπαθείς, διεκδικείς, κάνεις υποχωρήσεις και δείχνεις κατανόηση χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Νομίζεις ότι έτσι θα κερδίσεις το ενδιαφέρον του, αλλά δεν... Είτε το κάνεις, είτε όχι το ίδιο και το αυτό. Δεν φταις εσύ όμως. Ούτε ο άλλος φταίει. Δεν κολλάει η χημεία σας και δεν το έχετε πάρει ακόμα χαμπάρι.

Πόσες φορές έχεις ευχηθεί να βρεις αυτό που αξίζεις; Αυτό το αμοιβαίο που δεν θα χρειάζεται να λύνεις γρίφους κάθε φορά που σου στέλνει ένα μήνυμα, δεν θα σου λέει μια κουβέντα και θα υπεραναλύεις όλη μέρα με την κολλητή τί να σημαίνει άραγε; Τον άνθρωπο αυτόν που θα είσαι μαζί του και δεν θα αναρωτιέσαι τί νιώθει. Δεν θα αναρωτιέσαι γιατί θα ξέρεις. Είναι αυτό το μοναδικό συναίσθημα που δεν σου τρώει τον εγκέφαλο μέρα - νύχτα για το αν αισθάνεται κι ο άλλος το ίδιο με σένα, δεν σε βασανίζουν ερωτηματικά αν νιώθει κάποιος λιγότερο ή περισσότερο. Βρίσκεστε ακριβώς στο ίδιο επίπεδο. Πόσο μαγική η δύναμη του αμοιβαίου, δεν φαντάζεσαι! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ολοκλήρωση για έναν άνθρωπο από το να ξέρει πως αυτός που έχει δίπλα του είναι δικός του 100% ψυχή τε & σώματι.

Μην αρκείσαι στα ψίχουλα που σου δίνει ο κάθε ένας τυχαίος που θα βρεθεί και θα ενθουσιαστείς νομίζοντας πως είναι ο έρωτας σου ο μεγάλος, γιατί δεν είναι. Αν ήταν θα σου έδινε απλόχερα ό,τι είχε μέσα στην καρδιά του. Μονόπλευρος έρωτας δεν υπάρχει. Το να είσαι ερωτευμένος μόνος σου κι ο άλλος να είναι για πάρτη του, αυτό είναι κατάντια, όχι έρωτας. Δεν το αξίζεις αυτό και το ξέρεις.

Ξεκόλλα από καταστάσεις που δεν σε γεμίζουν και σε φθείρουν γιατί το μόνο που καταφέρνεις είναι να χαραμίζεσαι σε <<ανόητες αγάπες, ανόητα φιλιά>> που λέει και το γνωστό άσμα. Δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να γνωρίσει και να αγαπήσει αυτόν που πραγματικά το αξίζει. Αυτόν που θα είναι για σένα και μόνο. Τον έναν, τον μοναδικό, τον αμοιβαίο.

Μαρίζα Σκάκια


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.