Η μαγεία του tango!

2018-09-24

Λένε ότι όταν χορεύεις τάνγκο, είναι μια απ'τις καλύτερες στιγμές της ζωής σου. Το τάνγκο είναι κάτι παραπάνω, από ένας απλός χορός. Είναι μια φιλοσοφία, που δύσκολα κατακτάς. Για να την κατακτήσεις, θα πρέπει πρώτα απ'όλα, να έχεις υπομονή και να το θες πραγματικά.


Δεν υπάρχουν λάθη στο τάνγκο. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι ν'αφεθείς και ν' ακολουθήσεις τα βήματα του άλλου. Να κλείσεις τα μάτια και να χαθείς στο ρυθμό της μουσικής... Στο τάνγκο, λες αυτό που νιώθεις χορεύοντας. Μπορεί να είναι χαρά ή και λύπη, μπορεί να είναι μελαγχολία ή και έρωτας.. 

Ναι το τάνγκο, είναι η χορευτική ιστορία του έρωτα και του πάθους.
Ο καβαλιέρος, κατευθύνεται οπλισμένος με σιγουριά, προς τη ντάμα που τον περιμένει. Τότε την προσκαλεί να χορέψουν κι εκείνη δέχεται. Και κάπως έτσι, κάνουν έναν διάλογο μεταξύ τους, χορεύοντας.  Γιατί στο τάνγκο, οι ψυχές μπορούν και επικοινωνούν.  Γιατί στο τάνγκο, εκτός από το σώμα σου, χορεύει και η ψυχή σου.

Ο καβαλιέρος είναι αυτός που καθοδηγεί και η ντάμα, αυτή που πρέπει να εμπιστευτεί. Και όταν τελειώσει η μουσική και η μαγεία αυτή χαθεί, τη συνέχεια κανείς δεν τη γνωρίζει... 

Στέλλα Κ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.

Τι όμορφη που μπορείς να ζωγραφίσεις την ζωή. Φτάνει να το θες... Φτάνει να είναι κάποιος εκεί σε αυτό σου το ταξίδι να σου υπενθυμίζει την ομορφιά του προορισμού και τον στόχο σου! Τα χρώματα που βάζεις στην ζωγραφιά της ζωής σου, χρώματα ευτυχίας, χαράς, κατανόησης, αποδοχής, χρώματα έντονα και ζωηρά!