Για πάντα παιδί!!!

2019-11-11

Αλήθεια, τι σκέφτεσαι όταν ακούς τη λέξη "παιδί";
Το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε οι περισσότεροι, είναι η χαρά. Γιατί παιδί, σημαίνει χαρά. Σημαίνει αθωότητα, φαντασία, παιχνίδι...
Σημαίνει ειλικρίνεια, αγάπη... Κυρίως αγάπη!
Και τι σκέφτεσαι όταν ακούς τη λέξη "ενήλικας";
Υποχρεώσεις, προβλήματα, άγχος, στεναχώρια...
Ένα παιδί μπορεί εύκολα να ονειρευτεί. Ένας ενήλικας πάλι που ζει βάση της λογικής του, δυσκολεύεται...
Όλοι υπήρξαμε κάποτε παιδιά κι όμως μεγαλώνοντας, ξεχνάμε πως ήμασταν και χανόμαστε στον παράξενο κόσμο των μεγάλων...
Σ'έναν κόσμο μουντό και άχρωμο... Σ'έναν κόσμο περίπλοκο.
Όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας και με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, εκείνο βγαίνει προς τα έξω...
Και τότε, το χρώμα επιστρέφει και πάλι στη ζωή μας και το φως, φωτίζει κάθε μας σκοτάδι...
Όπως λέει και ο συγγραφέας, Frederick Douglass:"Είναι εύκολο να χτίσεις ένα δυνατό παιδί, από το να διορθώσεις σπασμένους ενήλικες." 

Στέλλα Κ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.

Τι όμορφη που μπορείς να ζωγραφίσεις την ζωή. Φτάνει να το θες... Φτάνει να είναι κάποιος εκεί σε αυτό σου το ταξίδι να σου υπενθυμίζει την ομορφιά του προορισμού και τον στόχο σου! Τα χρώματα που βάζεις στην ζωγραφιά της ζωής σου, χρώματα ευτυχίας, χαράς, κατανόησης, αποδοχής, χρώματα έντονα και ζωηρά!