Για μια ξεπέτα!

2018-05-30

Ξεπέτα σημαίνει ότι έχεις εκτιμήσει τον εαυτό σου πολύ λιγότερα απ' όσα αξίζεις... ή πολύ περισσότερα. Ξεπέτα σημαίνει ότι με νοιάζει να εκτονωθώ και θα το κάνω με αυτόν τον τρόπο αρκεί να μου αρέσεις. Ξεπέτα σημαίνει πως μου αρέσεις πολύ, αλλά επειδή δεν έχουμε μέλλον ας φροντίσουμε να έχουμε παρόν. Ξεπέτα σημαίνει πως ότι κι να γίνει, την επόμενη μέρα μπορεί να σου τηλεφωνήσω.. ή μπορεί κ όχι. Ξεπέτα σημαίνει πως δεν μου αρέσεις ιδιαίτερα, αλλά αφού βρέθηκες στον δρόμο μου ας πηδηχτούμε. Ξεπέτα σημαίνει πως κακώς άργησες να το κάνεις με κάποιον που το καθυστερούσες γιατί τελικά ήταν πολύ καλύτερο απ' ότι το φανταζόσουν. Ξεπέτα σημαίνει πως σε θέλω πολύ, αλλά ας αρκεστώ σε αυτό, αφού μόνο αυτό θέλεις ή μόνο αυτό μπορείς να μου δώσεις (εδώ κολλάει και το "ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος"). 

Ξεπέτα. Μία λέξη με ένα σωρό ερμηνείες. Κάτι που το έχουν κάνει σχεδόν όλοι, απλώς οι μισοί το παραδέχονται και οι άλλοι μισοί όχι. Είναι λίγο συναισθηματικό άδειασμα αν το καλοσκεφτείτε όμως, ε κορίτσια; Το κάνουμε και μετά περνάμε ώρες ατελείωτες με φίλες να ψάχνουμε απάντηση στο μέγα αναπάντητο ερώτημα. "γιατί δεν ξαναπήρε;". Και οι απαντήσεις χιλιάδες κ υ ρ ι ο λ ε κ τ ι κ ά. 

Και είναι τόσο απλό τις περισσότερες φορές. Από την στιγμή που προβάλεις τον εαυτό σου έτσι, έτσι σε βλέπει και ο άλλος. Και ναι, έχεις κάνει. Και ναι, έχεις πληγωθεί. Και ναι, περίμενες να προχωρήσει. Και ναι, δεν προχώρησε. 

τ.β.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.