Φάε τη σοκολάτα σου!

2019-10-29

Λάτρεις της σοκολάτας ενωθείτε! Ας δοξάσουμε όλοι μαζί τους Αζτέκους, που πρώτοι ανακάλυψαν τα κακαόδεντρα και χρησιμοποίησαν το κακάο σαν γιατρικό! Γιατί η σοκολάτα, θεωρούνταν ''τροφή των θεών'' και γι' αυτόν τον λόγο, προσφέρονταν μόνο σε βασιλιάδες. Τόσο πολύτιμη την θεωρούσαν!

Σοκολάτα λοιπόν... Η πρώτη σου αγάπη και παντοτινή και το πιο γλυκό κομμάτι της ζωής σου ταυτόχρονα. Το ηρεμιστικό σου, η ψυχολόγος σου και η καλύτερη σου φίλη. Η επιβράβευση σου στο διάβασμα, η συντροφιά σου στις δύσκολες στιγμές... Είναι πάντα εκεί και πάντα πρόθυμη να σου χαρίσει στιγμές απόλαυσης.

Γιατί η σοκολάτα σε αγαπάει. Γιατί η σοκολάτα σε καταλαβαίνει. Γιατί λιώνει για χάρη σου στην κυριολεξία. Γιατί είναι η λύση σε όλα σου τα προβλήματα. Οι τρόποι για να την απολαύσει κανείς; Αμέτρητοι.
Και τα οφέλη της; Πέρα από την ενέργεια, την βοήθεια στη μνήμη, τη μείωση του άγχους και το αίσθημα κορεσμού και ευφορίας, η σοκολάτα έχει και καρδιαγγειακά οφέλη. Μειώνει την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κι εγκεφαλικού επεισοδίου. Επιπλέον, περιέχει και κάποιες ουσίες με αντιοξειδωτική δράση καθυστερώντας έτσι, την γήρανση του οργανισμού.

Πως να μην εθιστείς σε αυτή μετά; Πραγματικά φοβάμαι τα άτομα που δεν τρώνε σοκολάτα, είναι ικανά για όλα. Αν μπορούν να αντισταθούν σε αυτήν την γλυκιά αμαρτία, σκεφτείτε τι άλλο μπορούν να κάνουν...

Εδώ και η ίδια η Audrey Hepburn είπε: ''Ας το παραδεχτούμε, μία λαχταριστή τούρτα σοκολάτα κάνει καλό σε πολλούς ανθρώπους. Τουλάχιστον κάνει καλό σε μένα.'' Και δεν θα μπορούσε να με βρει πιο σύμφωνη... 

Στέλλα Κ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.

Τι όμορφη που μπορείς να ζωγραφίσεις την ζωή. Φτάνει να το θες... Φτάνει να είναι κάποιος εκεί σε αυτό σου το ταξίδι να σου υπενθυμίζει την ομορφιά του προορισμού και τον στόχο σου! Τα χρώματα που βάζεις στην ζωγραφιά της ζωής σου, χρώματα ευτυχίας, χαράς, κατανόησης, αποδοχής, χρώματα έντονα και ζωηρά!