Εμείς οι εγωιστές!

2018-06-11

Είμαστε παρεξηγημένοι εμείς οι εγωιστές. Νομίζουν ότι, δεν είμαστε ικανοί να νιώσουμε. Νομίζουν ότι είμαστε καλοί, στο ν'αγαπάμε μονάχα τον εαυτό μας. Πως δεν υπάρχει χώρος στην καρδιά μας, για κανέναν άλλον. Μα πόσο λάθος κάνουν! 

Είμαστε το ίδιο άνθρωποι, όσο κι εκείνοι. Κι εμείς νιώθουμε και σε υπερβολικό βαθμό μάλιστα! Γιατί αν δεν έχουμε και μια μικρή δόση υπερβολής, δεν είμαστε σωστοί εγωιστές. Νιώθουμε τόσο έντονα τον θυμό, την θλίψη και την χαρά που ζωγραφίζονται στο πρόσωπο μας αλλά προσπαθούμε -μάταια- να κρύψουμε. Κυρίως από τους άλλους. Βλέπεις, μπορούμε να το παίξουμε άνετοι και αδιάφοροι απέναντι τους ενώ στην πραγματικότητα, να λιώνουμε για εκείνους.

Ο λόγος για να κάνουμε κάτι τέτοιο; Δεν ξέρω... Ίσως γιατί φοβόμαστε... Φοβόμαστε ότι ο άλλος, αργά ή γρήγορα θα φύγει κι εμείς θα μείνουμε πίσω, να μαζεύουμε τα σπασμένα. Δεν θέλουμε να εκτεθούμε. Γιατί έχουμε μια μεγάλη και συγχρόνως μια ευαίσθητη καρδιά που, χρειάζεται συνεχώς προστασία καθώς η καρδιά αυτή, έχει να δώσει πολλά! Αλλά δεν είναι σε θέση να γνωρίζει, αν θα τα δεχτεί ο άλλος και θα μείνει ή θα τα δεχτεί αλλά θα φύγει. 

Ο εγωισμός μας άλλωστε, είναι και η πανοπλία μας. Λίγοι είναι αυτοί που θα μας κάνουν να υποχωρήσουμε... Λίγοι, μα τυχεροί!

Στέλλα Κ. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.

Τι όμορφη που μπορείς να ζωγραφίσεις την ζωή. Φτάνει να το θες... Φτάνει να είναι κάποιος εκεί σε αυτό σου το ταξίδι να σου υπενθυμίζει την ομορφιά του προορισμού και τον στόχο σου! Τα χρώματα που βάζεις στην ζωγραφιά της ζωής σου, χρώματα ευτυχίας, χαράς, κατανόησης, αποδοχής, χρώματα έντονα και ζωηρά!