"Εγωισμός"

2017-10-09

Κι όταν δυο άνθρωποι που αγαπήθηκαν πολύ, τραβάνε χωριστούς δρόμους, έχει στ'αλήθεια σημασία ποιος έφυγε πρώτος; Έχει στ'αλήθεια σημασία ποιος σταμάτησε να προσπαθεί; Ποιος πόνεσε λιγότερο και ποιος περισσότερο; 

Μόνο ο εγωισμός ικανοποιείται. Και των δύο. Γιατί για τον καθένα, αυτός που έχει δίκιο, είναι ο ίδιος! Και πάλι τα βράδια είναι και οι δύο χωριστά. Μόνοι. Ή αγκαλιά με κάποιον άλλον. 

Δε μετράει στο χωρισμό ποιος είπε τέλος ή ποιος έχει δίκιο. Σημασία έχει το γιατί. Γιατί για κάποιον πλέον είναι πιο εύκολο να φύγει, παρά να μείνει. Γιατί του είναι πιο εύκολο να σε αφήσει, από το να προσπαθήσει για αυτό που σας ενώνει. Γιατί ενώ μπορεί να βρει χίλιους λόγους να μείνει, επιλέγει αυτόν τον έναν που τον κάνει να φύγει!

Βλέπεις η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση. Δύο κάνατε αυτή τη σχέση, δύο θα την τελειώσετε. Δύο έχετε την ευθύνη. Άλλος λίγο... Άλλος πολύ. Τι σημασία έχει όταν δεν έχεις δίπλα σου αυτόν που θες; Σε νοιάζει αλήθεια το γιατί; Μετράει αλήθεια το γιατί; Ή απλά θες να το μάθεις για να ικανοποιήσεις την περιέργεια και τον εγωισμό σου;

Αυτός που αγαπάς, απόψε δεν κοιμάται δίπλα σου, επέλεξε να φύγει. Και μη ρωτάς πώς και γιατί! Κι ίσως κάποτε γυρίσει, ή σταματήσει να σας νοιάζει.

Γ.Κ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.