Δεν ήρθε το τέλος με έναν τσακωμό!

2019-07-19

Ο κάθε άνθρωπος ονειρεύεται στην ζωή του την τέλεια σχέση. Μια σχέση στην οποία όλα θα βαίνουν ρόδινα και μαγικά. Όλοι ξέρουμε όμως πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, εκτός κι αν είσαι η Χιονάτη ή η Σταχτοπούτα. Όσο και να ταιριάζεις με τον σύντροφό σου, όσο καλά και να τα πηγαίνετε, πάντα θα υπάρχουν τσακωμοί και συγκρούσεις, αυτό είναι και το λογικό. Από τη στιγμή που όλα είναι τέλεια, τότε κάτι πάει λάθος. Αν το καλοσκεφτείς, τέλεια δεν τα πάμε ούτε με τον εαυτό μας, πόσο μάλλον με έναν άνθρωπο που ζούμε την καθημερινότητά μας μαζί του.

Όταν μαλώνεις με τον άνθρωπό σου, δεν σημαίνει ότι χωρίζεις κιόλας. Θα κλάψεις, θα θυμώσεις, θα φωνάξεις, μπορεί να σπάσεις κι ό,τι βρεις εύκαιρο εκείνη τη στιγμή μπροστά σου. Θολώνεις, χάνεις τον έλεγχο, ίσως πεις και κουβέντες που δεν τις εννοείς, που πληγώνουν άθελά σου και μόλις ηρεμήσεις τις χιλιομετανιώνεις. Αφήνεις κλήσεις και μηνύματα αναπάντητα, ίσως κλείσεις τα πάντα και μείνεις στον εαυτό σου για ώρες. Καμιά φορά χρειάζεται λίγος χρόνος με τον εαυτό μας, να ξεκαθαρίσουν όλα μέσα μας. Μόλις τα πνεύματα ηρεμήσουν, αφήνουμε στην άκρη εγωισμούς και λύνουμε το πρόβλημα μας, πλέον με ηρεμία. Δεν μπορείς κάθε φορά που μαλώνεις να πετάς το <<χωρίζουμε>>. Αν πραγματικά δεν θέλεις να χάσεις τον άνθρωπο που έχεις πλάι σου, κάθεσαι με ωριμότητα και ειλικρίνεια και λύνεις τις διαφορές σου. Η έλλειψη επικοινωνίας είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε μια σχέση, είναι αυτό που φέρνει όλα τα υπόλοιπα αρνητικά που θα μπορούσαν να συμβούν. Γιατί λοιπόν να μην καθίσεις ήρεμα να συζητήσεις; Υπέρ σου θα βγει. Αν πάλι δεν σε νοιάζει και πολύ το αν θα χωρίσεις ή όχι, μάλλον βρίσκεσαι σε λάθος σχέση, με το λάθος άτομο.

Δεν λέω, μπορεί κάποια στιγμή να είναι τόσο μεγάλος ο τσακωμός που να θες πράγματι να χωρίσεις. Πριν το κάνεις όμως σκέψου αν αξίζει να τελειώσεις κάτι που με τόσο κόπο χτίσατε μαζί στην κοινή σας πορεία. Αν είναι τόσο σημαντικό αυτό το ''κάτι'' που μαλώσατε, που σας έφερε σ'αυτό το σημείο του χωρισμού. Είναι κάτι ανεπανόρθωτο; Αυτό είναι στην δική σας κρίση.

Οι τσακωμοί και οι συγκρούσεις σας δένουν. Μην σου ακούγεται τρελό, σας δένουν και μάλιστα πολύ. Είναι αυτή η αίσθηση κάθε φορά που τσακώνεστε έντονα πάει να σπάσει η καρδιά σου από την αγωνία για να τα ξαναβρείτε, αισθάνεσαι ότι έρχεται το τέλος του κόσμου και πανικοβάλλεσαι γιατί δεν θες να τελειώσει. Αυτό είναι και το αληθινό όμως, όταν μετά από κάθε καβγά τον/την αγαπάς περισσότερο. Όταν μετά από κάθε καβγά ορκίζεσαι στον εαυτό σου πως δεν θα ξαναφτάσετε σ'αυτή την κατάσταση και δεν θα αφήσεις κανέναν και τίποτα να τον/την ξαναπληγώσει. Όταν οι αγκαλιές σας διπλασιάζονται σε διάρκεια, εξαιτίας του φόβου να μην χάσει ο ένας τον άλλον. Όταν αισθάνεσαι αυτή την ζεστή ασφάλεια και ηρεμεί η καρδιά σου επιτέλους που όλα είναι όπως πριν.

Ένα είναι το μόνο σίγουρο. Όσο υπάρχει πάθος, μεγάλη αγάπη και μικρός εγωισμός το τέλος δεν θα πλησιάσει. Το τέλος πάει στους αδύναμους, και εσύ δεν θες να είσαι ένας απ'αυτούς, σωστά;

Μαρίζα Σκάκια


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Τι όμορφη που μπορείς να ζωγραφίσεις την ζωή. Φτάνει να το θες... Φτάνει να είναι κάποιος εκεί σε αυτό σου το ταξίδι να σου υπενθυμίζει την ομορφιά του προορισμού και τον στόχο σου! Τα χρώματα που βάζεις στην ζωγραφιά της ζωής σου, χρώματα ευτυχίας, χαράς, κατανόησης, αποδοχής, χρώματα έντονα και ζωηρά!

Μα νερό να γίνονταν και ανάμεσα από τα δάχτυλα σου να έβρισκαν διέξοδο που το κακό; Τα χέρια σου μια φορά θα τα μούσκευες... θα ένιωθες την γλυκιά δροσιά της προσπάθειας στα ακροδάχτυλά σου... θα σου κόβονταν η ανάσα και εκεί που θα νόμιζες ότι αναπνοή δεν μπορείς να πάρεις και πως ήρθε η ώρα να πεθάνεις...
Αέρας...

Πώς να σου κρυφτώ; Με διαβάζεις σαν ανοιχτό βιβλίο ήδη από την αρχή μας... Ξέρεις πάντα τι να μου πεις και ποια λόγια θα χρησιμοποιήσεις. Έχεις το κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες στην ψυχή, τη σκέψη και στο υποσυνείδητο μου κι αυτό σου το εμπιστεύτηκα εγώ.