Αυτοκτονία!

2019-01-17

Αποφάσισα να γράψω για ένα θέμα επίκαιρο στην εποχή
μας. "ΦΟΒΑΜΑΙ", "ΒΑΡΕΘΗΚΑ", "ΟΧΙ", "ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ", "ΔΕΝ ΘΕΛΩ", "ΜΙΣΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ"! Κάποιες από αυτές της φράσεις πολλές φορές της σκέπτονται από μέσα τους αυτά τα άτομα αυτά τα παιδία που έχουν τερματίσει την ζωή τους .

Δυστυχώς στης μέρες μας ακούμε πολλές δυσάρεστες
ειδήσεις για αυτοκτονίες. Για να φτάσει ένα άτομο να βάλει
τέλος στην ζωή του, έχουν συμβεί πολλά είτε στο κόσμο που
λέγεται σχολείο,  είτε στο σπίτι, είτε στην κοινωνία. Παλιά
υπήρχαν ελάχιστες αυτοκτονίες πλέον έχουν
πολλαπλασιαστεί...

Νομίζουν πως δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στον
κόσμο. Σκέπτονται ότι η μονή λύση είναι αυτή και νιώθουν
ότι δεν έχουν κανέναν διπλά τους. Κάτι που σε τέτοιες περιπτώσεις
πολλές φορές μπορεί να βοηθήσει, είναι μια αγκαλιά ή ακόμη και
η ερώτηση "θες βοήθεια?". Άλλωστε η αίτια μιας τέτοιας πράξης είναι κυρίως ψυχολογική. Μπορείς να βοηθήσεις, παρατήρησε γύρω σου τους ανθρώπους, κάνε αυτό τον κόπο.

Κωνσταντινα Γραμματικοπουλου


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.