Αν σε αγαπάς... τότε ζεις!

2019-08-19

...και αν δεν προλάβω ν'αγαπηθώ; αν δεν είμαι ποτέ έτοιμος ν'αγαπήσω;
Ο χρόνος κυλάει... μόνος του... ανενόχλητος από αέρινα συναισθήματα, όμως η ψυχή μου τα ζητάει, είναι μόνη , κραυγάζει για αγάπη.
...Και αυτή στέκεται... μπροστά σου είναι.. μέσα σου είναι, όταν αγαπήσεις εσένα θα αγαπηθείς. Έτσι μαγικά. Χωρίς κόπο, χωρίς μόχθο, η αγάπη δεν είναι ανάγκη, η αγάπη δεν είναι κατάσταση, η αγάπη είναι ψυχική ενέργεια που διέρχεται αυτόματα ανάμεσα σε δύο ψυχές. Δύο ψυχές που είναι έτοιμες η μια για την άλλη. Δύο ψυχές που είχαν τη μαγκιά να πούνε όχι στο ψεύτικο και να αναζητήσουν το αληθινό.
Ψεύτικη αγάπη δεν υπάρχει, αποδεκτή αγάπη δεν υπάρχει, σωτήρια αγάπη επίσης δεν υπάρχει. Η αγάπη θα σταθεί μόνη της χωρίς προσδιορισμό..
...και όταν βγει αυτούσια από μέσα σου αυτή η αγάπη τότε συγχαρητήρια γιατί έμαθες να αγαπάς τον εαυτό σου!!

Α.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.