Αγκαλιά ελευθερίας!

2019-10-15

Ελευθερία... Μία λέξη μυριάδες νεκροί... Μία λέξη χιλιάδες θυσίες... Μία λέξη εκατοντάδες νοήματα... Μία λέξη... Mία ζωή.

Μα για ποια ελευθερία όλα αυτά, για ποια διαφορετικότητα παλεύουμε και καίμε τα νιάτα; Θα κερδίσουμε ποτέ τον πολυπόθητο σεβασμό, την αποδοχή του αληθινού μας εαυτού;

Μερικές φορές αρκούμε σε μια ντουζίνα άτομα... Άλλες πάλι θέλω να φωνάξω στα μεγάφωνα του κόσμου όλα μου τα μυστικά σκοτεινά και φωτεινά και όλη η Γη απλά να με αγκαλιάσει...

Πάντα όμως θα αρκούμαι στην δική σου αγκαλιά... Μια αγκαλιά τόσο τρυφερή... Μία αγκαλιά μυριάδες ματιές... Μία αγκαλιά χιλιάδες φιλιά... Μία αγκαλιά εκατοντάδες Σ΄αγαπώ Μία αγκαλιά... Η ελευθερία μου!

Γιάννης Πατσίκας


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι άνθρωποι δεν είναι μπερδεμένοι. Τους μπερδεύουν αυτοί που τους λένε ότι δεν είναι φυσιολογικοί. Μέγα λάθος! Μπερδεμένοι και μη φυσιολογικοί ήταν παλιά με τις πεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπέλες ματαιότητας που έβαζαν. Τώρα πια οι άνθρωποι τείνουν προς το φυσιολογικό όταν αναζητούν την αυτογνωσία, την αποδοχή και αγάπη του εαυτού τους.

Όσο μεγάλωνα ένιωθα τη ζωή να προσπερνά, κάθε μέρα έχανα την παιδικότητα μου, η αθωότητα ξεθώριαζε. Με τα χέρια κάλυπτα το πρόσωπο μου, κρυβόμουν από τον κόσμο. Το μέλλον σχεδόν αβέβαιο, πάλευε να μου ανοίγει τα μάτια, να ανοίγει παράθυρα σε ορίζοντες πρωτόγνωρους μα συνάμα παράτολμους.